Om Jakob

Kulturkirken JAKOB ble åpnet som en ny kulturscene i Oslo i februar 2000.  Tilbakemeldingene vi har fått siden åpningsfasen våren 2000 har vært formidable. Musikere, skuespillere og publikum gir unisont uttrykk for at rommet har usedvanlig god akustikk og atmosfære. Lydanlegget berømmes som et av de beste i landet, flygelet likeså.

I 1985 ble Jakob Kirke nedlagt som menighetskirke, men den dag i dag er det fortsatt et vigslet kirkerom. Kirkelig Kulturverksted startet i 1986 sitt arbeid for å etablere en scene for musikk, dramatikk og billedkunst i Jakob kirke, og Kulturkirken Jakob åpnet dørene i 2000 etter et omfattende renovasjonsarbeid. I dag framstår kirken som en helt unik scene i Oslo og som den eneste rene kulturkirken i Norge. Her er teaterforestillinger, kunstutstillinger, konserter og lukkede arrangementer.

Kirkerommet er fleksibelt og har tekniske fasiliteter i toppklasse samt gode backstageforhold for artister og skuespillere.

I kirkens underetasje er Jakobs Brønn innredet som utstillingslokale. Her kan også mindre forestillinger og arrangementer finne sted.

Innenfor alle kunstarter ønsker JAKOB å vise kirkerommets muligheter som arena. Ambisjonen er å være en pådriver for en økt bruk av kirker i allmennhet som teaterscene, konsertsal, dansescene og kunstgalleri.