Kattas figurteater – Jesu oppstandelse og død

Av Fredrik Brattberg med kattas Figurteater

26. januar 2023


18:00

Jesu oppstandelse og død

Av Fredrik Brattberg med kattas Figurteater

 

Medvirkende:

Regi: Anne Margrethe Helgesen

Figurmakere: Tuva Synnevåg

Scenografi: Tuva Synnevåg og treskjærerverkstedet

Komponist: Bjørn Andor Drage

Organist: Sebastian Rolland

Lysdesign/tekniker: Erik Spets Sandvik

Inspisient: Cassandra Strand Simon

Skuespillere/dukkespillere: Ingrid Alice Kolnes Aas, Matias Bjune Pedersen, Cecilie Schilling, Jon Vegard Hovdal, Henriette Grøtting Kihle og Cecilie Schilling.

Plakat: Tuva Synnevåg

Foto: Martin Eldøy

Forestillingene er støttet av Kulturrådet, Vestfold og Telemark Fylkeskommune, Fritt Ord, Fond For Utøvende Kunstnere, Norsk Skuespillerforbund, Tønsberg kommune og Tunsberg Bispedømme, Tønsberg menighet.

 

Tidspunkt: 26. januar kl. 18.00,

Dørene åpner 17.30

 

OMTALE AV FORESTILLING:

Kattas Figurteater viser: Jesu oppstandelse og død Av Fredrik Brattberg

Jesu er allerede korsfestet, død og begravet når Fredrik Brattberg starter sitt skuespill om Jesu oppstandelse og død. Den romerske guvernøren Pilatus tror at han er kvitt problemene med denne oppvigleren og med sin egen følelse av skyld. Men Jesus blir nok en gang ført inn på kontoret hans. Pilatus må gjenta den avgjørelsen han egentlig ikke ønsker å ta ansvar for. Han dømmer Jesus til korsfestelse. Jesus dør, gravlegges og gjenoppstår. Han blir ført fram for Pilatus. Hvorfor i alle dager dør han ikke? Menneskene rundt Jesu forsøker å gjøre det riktige, de har lært medmenneskelighet av sin mester. De blir dratt inn en evig gjentatt lidelse. Det blir uutholdelig. Kan de selv endre historien? Kan de stoppe all lidelsen? 

Ved å gjenta Jesu oppstandelse, korsfestelse og død om igjen og om igjen med små endringer, viser dramatikeren Fredrik Brattberg hvordan deltakernes oppfattelse av påskehendelsene gradvis endrer seg. Det ligner en historisk prosess, og speiler sekulariseringen i vårt moderne samfunn. Uten moralisering, kun med de evige gjentagelsene som redskap viser Brattberg hvordan menneskene strever mer og mer med å akseptere Jesu offervilje, og heller velger andre veier for å finne utløp for sin åndelighet.

Fotograf: Martin Eldøy.