Afternoon Jazz

Felix Peikli & Friends med Venke Knutson: Women in Jazz

5. mars 2023


14:00

A-kortet inviterer, i samarbeid med kurator og klarinettist Felix Peikli, Realmat og Kulturkirken Jakob, til månedlig Jazziné i Oslos vakreste konsertlokale!

Med enestående gjesteartister og orkester på programmet er det duket for en serie unike musikkopplevelser. Velkommen til et musikalsk throwback!

Felix Peikli & Friends med Venke Knutson: Women in Jazz

Allerede så tidlig som på 1920-tallet så vi Ina Hutton & Her Melodears, et orkester med bare kvinner, markere seg på toppen av den amerikanske musikkindustrien på lik linje som Duke Ellington Orchestra, Benny Goodman Orchestra og Count Basie Orchestra. Til tross for den lange kampen for likestilling er bidraget i jazz ufornektelig – Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Sarah Vaughan, Eartha Kitt – det er bare noen av de legendariske kvinnene som har satt sine merker dypt i jazztradisjonen.

Peikli, som blant annet er kunstnerisk leder for Norsk Jazzorkester, inviterer med seg et knippe musikere med strykere og den fantastiske vokalisten Venke Knutson, kjent fra sin omfattende karriere som artist i mediene med flere utgivelser. Sammen leverer de en brunsjopplevelse med klassisk jazz fra sjangerens kvinnelige ikoner.