Martha Wainwright

1. april 2023


20:00

Martha Wainwright til Kulturkirken Jakob, 1. april 2023

Bli med når Martha Wainwright, en av vår tids mest unike folkstemmer, vender tilbake til Oslo og Kulturkirken Jakob!

På sin nye turné er Martha Wainwright fugl føniks. Hun begynner på nytt.

Den fengslende stemmen og songwriteren så vi sist på smått magiske «Love Will Be Reborn» (2021), full av nye, kreative vendinger og distinkt skaperglede. Det femte studioalbumet er en ode til ensomhet og klarsyntheten derav, og den evige søken etter glede og optimisme. Musikken fremstår derfor nestensom en spirituell opplevelse, låtene liksom rant ut av Wainwright i innspillingsprosessen og lyser av nettopp den umiddelbarheten.

Det er det rå tekstmaterialet som har blitt hennes kjennetegn, evnen til å kikke inn i våre mørkeste kroker og konfrontere det man finner. Resultatet er usedvanlig rørende, fascinerende og ikke minst, storslått folkpop. Wainwright har en evne til å snakke til våre mest sårbare sider, med eksepsjonell menneskelighet.

«Love WillBe Reborn» ble til i kjølvannet av en skilsmisse, og tegner gjennom musikken opp veien opp fra ødet. Selv om hennes artistskap alltid har dreid seg rundt en hemningsløshet, et viltert og rått uttrykk, viser albumet at hun har funnet nytt perspektiv på livet, en ny ro som på ingen måte hemmer hennes karakteristiske uttrykk. Det gir heller bare ny dybde og tekstur til hennes umiskjennelig tak på folk, pop og rock. Martha Wainwright er her for å vise at selv på vårt mest eksistensielle kan vi finne håp,gledeog ikke minst, kjærlighet.

Billetter i salg nå

Dørene åpner 19:00