Pussy Riot

Artist Talk

4. november 2022


17:00

Kulturkirken Jakob/ Friday 4th November/ 17:00- 18:00/ Free Entrance 

 

Norsk tekst: 

Nå har du sjansen til å møte de ikoniske russiske punk-aktivistene bak Pussy Riot i samtale. De er frittalende kritikere av Putin og forkjempere for LGBTQI+-rettigheter, fengselsreformer og feminisme, og har blitt et symbol på ytringsfrihet og feministiske idealer.

Pussy Riot har eksistert i flere konstellasjoner – men den kompromissløse holdningen har alltid vært der. De har brukt stemmen sin, det offentlige rommet, og til og med krypto, for å kjempe for likestilling og mot russiske myndigheter og invasjonen av Ukraina.

Bli med på en samtale som utforsker dynamikken i det eksplosive kunstnerkollektivet. Kan kunstnerisk aktivisme bidra til en bedre verden i krisetider?

 

Engelsk tekst: 

There are not so many opportunities in life to meet the iconic Russian punk activists behind Pussy Riot. They have been outspoken critics of the Putin administration, and crusaders for LGBTQI+ rights, prison reform, and feminism, becoming a symbol for the freedom of expression, sexuality, and anti-patriarchal ideals.

Over the years, some of the members performing in their recognizable, colorful balaclavas have changed, Pussy Riot has existed in several constellations – but the uncompromising attitude and their willingness to sacrifice, has remained. They have used their voice, the public space, and even crypto to fight for their causes.. 

Join this thought-provoking conversation to explore the dynamics behind their unique dissident art. Can artivism shape a better world in times of crisis ? 

 

Speakers:

Maria Alekhina
Olga Borisova
Diana Burkot
Taso Pletner
Vasily Bogatov