Afternoon Jazz – Felix Peikli & Friends med Vanisha Gould (USA)

Remembering Billie Holiday

25. september 2022


14:00

Musiker, kurator og produsent Felix Peikli inviterer sammen med A-kortet, Realmat og Kulturkirken Jakob til månedlig Jazziné i Oslos vakreste konsertlokale!

Med enestående gjesteartister og orkester på programmet er det duket for en serie unike musikkopplevelser komplimentert av fantastisk mat og drikkeservering. Velkommen til et kulinarisk og musikalsk throwback!

Billie Holiday, også kjent som «Lady Day» et navn attributert av hennes venn og saksofonlegende Lester Young, hadde en udiskutabel påvirkning på både jazz og populærmusikk. Hennes vokalprestasjoner og stil inspirerte jazzinstrumenbalister, og samtidig banet en ny vei ved å virtuost manipulere frasering og tempo. Hun er derav ansett som en av de største jazzvokalisten i historien.

Vanisha Gould er en fantastisk sangerinne fra New York som henter sin inspirasjon fra Billie Holiday, Nina Simone og Ella Fitzgerald. Hun har opptrådt på noen av de største scenene i USA og internasjonalt med noen av de største navnene i jazz. Som en tidlig kollega av Felix Peikli, inviterer vi dere til en musikalsk og personlig gjenforening i det som kommer til å bli en spektakulær hyllest av selveste Lady Day, nemlig Billie Holiday.