En konsertreise i ord og toner med Petter Simonsen og Shabana Rehman

5. oktober 2022


19:30

Møt Shabana Rehman i samtale på scenen med intervjuer Alf Van Der Hagen akkompagnert av Petter Simonsen som fremfører egenskrevne sanger med band. 

  
Om Shabana Rehman:
Få kan bevege, provosere og inspirere så sterkt som Shabana Rehman. I alt hun gjør – som komiker, artist, spaltist og debattant- kombinerer Shabana lekenhet og humor med et brennende og kompromissløst engasjement for individets frihet. Sentralt i hennes metode står overraskelsen, det å tenke på tvers og bruke virkemidler ingen har tenkt på før, for å formidle et viktig budskap. Shabana har vært en aktiv offentlig stemme i Norge i 25 år. Nylig mottok hun Ossietzky-prisen for sin kloke og kreative bruk av ytringsfriheten og for å ha gjort det offentlige rommet større og mer inkluderende. https://norskpen.no/nyheter/shabanarehman2022/ Januar 2022 fikk hun vite at hun var alvorlig syk. Hun skriver for tiden åpent i Nettavisen om sin kreftbehandling i utlandet etter at norske leger ga beskjed om at det ikke var mer de kunne gjøre. Shabana og Petter møtte hverandre like før Shabana fikk vite at hun var alvorlig syk. 5 oktober kan du møte Shabana som deler sine refleksjoner på dette stadiet i livet i samtale med Alf Van Der Hagen. Vi berører større temaer som tro, håp og kjærlighet, men også de mer konkrete nære ting om måter å håndtere utfordringer man møter i livet på. Hjemmeside http://shabana.no  
 
Om Petter Simonsen:
Petter Simonsen er regenerativ, holistisk og økologisk prisvinnende bonde på Østre Pavestad Gård i Aurskog-Høland Kommune. På sin gård har han en omfattende og meget allsidig produksjon: alt på dyras og naturens premisser. Hans ullgriser, kuer, okser, kalkuner og høner lever naturlige frittgående liv hvor deres trivsel og lykke står i høysetet. I tillegg dyrkes økologiske poteter, grønnsaker og urkorn på gården. Alt selges direkte til forbruker. Petter Simonsen er også en meget aktiv profesjonell sanger og musiker med erfaring fra mange ulike prosjekter både i Norge og mange andre land. Han skriver også sin egen musikk og er aktuell med sin egenskrevne soloplate Gratitude. Via sine tekster og melodier deler Petter ærlig og direkte fra sitt liv, erfaringer, tanker og følelser. Resultatet er et eget nytt og unikt univers. På konserten vil Petter ta oss med på en personlig reise igjennom et stort spenn av musikalske genre. Ledsaget av fremragende musikere vil han ved hjelp av sine ord og toner gi publikum en helt unik opplevelse for både kropp og sjel.  

Om Alf van der Hagen:
Alf van der Hagen (f. 1962) var ansvarlig redaktør i Morgenbladet fra 2003 til 2012 og har tidligere redaktørbakgrunn fra De norske Bokklubbene, NRK og Vagant. Han debuterte i 1993 med litterære dybdesamtaler i boken Dialoger, og han har senere utgitt en rekke samtalememoarer med blant andre Jane Mykle, Dag Solstad, Kjell Askildsen og Suzanne Brøgger. Kritikerprisen for Dag Solstad. Uskrevne memoarer (2013). Siste bok: SONJA. Samtaler med Dronningen (2021).

 

Bandet som spiller:
Petter Simonsen: vokal 

Georg Wadenius: gitar 

Jon Henrik Pettersen: gitar

Leif Johansen: bass 

Edvard Helvig: Hammond orgel og piano

Tom Arne Fossheim: trommer og perkusjon