Akselsen, Kvernberg og Carstensen // HORTA

Releasekonsert

24. oktober 2022


20:00

Skøyerstaten i samarbeid med Grappa Musikkforlag inviterer til releasekonsert i kulturkirken Jakob for «HORTA»: tradisjonelle taterviser i ny drakt. 

Akselsen, Kvernberg og Carstensen tar oss med på en vandring inn i Norsk folkehistorie. Sammen har de spilt inn 9 kjente og ukjente taterlåter i ny drakt. Med gjesteartister Anita Kleppe og Sara Wilhelmsen, møtes tre stemmer fra tre generasjoner tatere på utgivelsen «HORTA». 

Resultatet er et autentisk, og samtidig nyskapende musikalsk uttrykk som treffer bredt. Dette er musikk for både gamle og nye lyttere, unge som eldre, fra danseband-entusiaster, folkemusikere og til de mer ‘’avantgardistiske’’ lytterne. Et unikt samarbeid mellom tre utøvere som kommer fra ganske ulike tradisjoner, noe som har tilført gamle tatervisene noe nytt og unikt.

Bakgrunnen for prosjektet bunner i et ønske og et behov for å bevare, videreføre og tilgjengeliggjøre taternes rike, men dels skjulte kulturarv. Med sin sårbare klang og unike formidlingsevne, tilhører Elias Akselsen (74) den siste generasjonen tatere som husker og kan fortelle om det gamle, eller ekte, taterlivet. Tatere var spillemenn, som tok med seg musikken på reise. 

I den omreisende livsstilen betydde musikken mye. Familiene sang på sletter og leirplasser, rundt leirbål og i lune viker langs kysten. 

Den vakre og ektefølte stemmen til Akselsen, det nydelige felespillet til Ola Kvernberg sammen med trekkspilltoner fra en av Norges beste trekkspillere, Stian Carstensen skaper ekte musikalsk magi – som må oppleves live. 

24. oktober i Jakobkirken
Dørene åpner 19:00
Billettpris 430 kroner