Knut Reiersrud Band

19. oktober 2022


19:00

KNUT REIERSRUD BAND

Da 2000 tallet kom Knut Reiersrud måtte legge om planene, og endte opp med å spille inn det konsise albumet Ballads and Blues from the 20s, endte det opp med å være preget av både spontanitet og dype historiske forbindelseslinjer.

Akkurat dét burde ikke overraske noen som har lyttet til Reiersruds musikk, som i en årrekke på nennsomt vis har åpnet vinduer i bluesarven fra tiårene han er så glad i, og ut mot andre tradisjoner, enten det er musikk fra Setesdal, Midtøsten, New Orleans, den europeiske klassiske tradisjonen eller den norske og danske salmeboka.

Å kombinere historisk respekt og innsikt med den glupsk nysgjerrighet preger alt han gjør som formidler – enten han maler ut musikkhistoriens kraftlinjer som programleder i Bluesasylet eller han spiller med nye og gamle konstellasjoner.

The 20s har en åpenbar dobbelbetydning – den peker tilbake mot 1920-tallet, som ved siden av sekstitallet er det musikalske tiåret som har betydd mest for Reiersruds musikerskap. Det peker også mot tiåret som er i gang, og som på lignende vis truer med store omveltninger, både kulturelt og samfunnsmessig.

Reiersrud lever, som resten av oss, i interessante tider – og både med familien – Marit Halvorsen og Tuva Færden , som han har spilt inn albumet med, og med sitt mangeårige faste band, bestående av noen av Norges fremste musikere, finner han både motstand og dyp musikalitet i materien.

Dørene åpner 18:00