VoxLAB’s VårFEST 2022

Nye konstellasjoner!

23. august 2022


18:45

Velkomst: 18:45

Lydinstallasjon i krypten: 19:00 

Konsert i kirkerommet: 19:30 

VoxLAB ønsker hjertelig velkommen til årets musikkteaterfestival VårFEST 2022 – «Nye konstellasjoner!». Festivalen byr på utforskende vokalrepertoar og musikkteater i ulike sjangere og utøvertradisjoner, laget av artister fra ulike generasjoner, nasjonaliteter og bakgrunner. 

Festivalen åpner med to nye elektroakustiske vokalverk med visuell projeksjon av Mariam Gviniashvili og Natasha Barrett, samt norgespremierer på sceniske verk av komponister fra Iran, Tyskland og Polen fremført av den internasjonalt anerkjente tyske sangeren Sophia Körber. Publikum får også oppleve Mariam Gviniashvilis lydinstallasjon “Lotsva” i krypten før hovedprogrammet og i pausen.

 

Program: 

 DEL 1:

“The Transformer” – Natasha Barrett – live video- og lydinstallasjon med sopran Silje Aker Johnsen

“Speak up before you have no voice” – Mariam Gviniashvili – multikanals høyttalerverk med visuell projeksjon

Pause 20min

DEL 2: 

“Imaginary Real” med Sophia Körber 

musikkteaterverk av komponister fra Iran, Tyskland og Polen

 

“Ich ward mein Lied” – Arsalan Abedian

“Gham-angiiz” – Afshin Motlaghfard

“ir:re:real” – Joachim Heintz

«Split» – Martyna Kosecka

 

I KRYPTEN (før og etter hovedprogram og i pausen) 

 

“Lotsva” (bønn) – Mariam Gviniashvili – lydinstallasjon 

Mariam Gviniashvili ba kjente og ukjente om å sende henne sangopptak gjort med smarttelefon, og mottok 27 sanger fra forskjellige land. Disse brukte hun som kildemateriale til stykket “Lotsva”, som er en kollektiv bønn komponert etter to stille år ved pandemien.

 

For mer info se: www.voxlab.no