VoxLAB’s VårFEST 2022

Nye konstellasjoner!

23. august 2022


18:45

VoxLAB’s VårFEST 2022 – “Nye konstellasjoner”

 

Vi ønsker alle velkommen til FESTIVAL LAUNCH i krypten til Kulturkirken Jakob, hvor VoxLABs styreleder Kristin Norderval sier noen ord om årets festival og presenterer programmet. Det vil bli lett servering og anledning til å få informasjon om festivalen.

 

Festivalen åpner i krypten med Mariam Gviniashvilis lydinstallasjon «Lotsva». Publikum får også oppleve lydinstallasjonen i pause og etter hovedprogram.  Etter dette beveger vi oss til kirkerommet hvor hoveprogram åpner med nye verk av Mariam Gviniashvili og Natasha Barrett, fremført av Silje Aker Johnsen, samt norgespremierer på sceniske verk av komponister fra Tyskland, Iran og Polen fremført av den internasjonalt anerkjente tyske sangeren Sophia Körber. 

 

Programmet er kuratert i samarbeid med EAU – Electric Audio Unit.

EAU (Electric Audio Unit) er et norsk ensemble bestående av komponistene Anders Vinjar, Natasha Barrett og Anders Tveit. EAU jobber med formidling av elektroakustisk musikk, med spesielt fokus på flerkanalsverk, 3D-lyd og immersive lytteopplevelser. EAU produserer konserter, bestiller nye verk av norske og internasjonale komponister, og arrangerer workshops.

 

Program

18:45    Festival Launch og åpning av lydinstallasjon i krypten

              “Lotsva” (bønn) – Mariam Gviniashvili (GE) 

19:30     Hovedprogram i kirkerommet

                       PART 1:

URPREMIERE

“The Transformer” – Natasha Barrett (UK/NO)

Et audiovisuelt performanceinstrument med sopran Silje Aker Johnsen (NO)

 

​URPREMIERE

“Speak up before you have no voice” – Mariam Gviniashvili (GE)

 Verk for multikanals høyttaler med visuell projeksjon

 

– pause 20min –

                       PART 2:

«Imaginary Real” – Arsalan Abedian (IR/DE), Afshin Motlaghfard(IR), Joachim Heintz (DE), Martyna Kosecka(PL/NO)

Musikkteaterverk med sopran Sophia Körber (DE)

 

For mer info se: www.voxlab.no