VoxLAB’s VårFEST 2022

AnimariAnimate!

25. august 2022


19:00

VoxLAB VårFEST 2022 – “AnimariAnimate!”  

18:30 Dørene åpner — mulig å få med seg lydinstallasjon i krypten
19:00 Konsert i kirkerommet

 

VoxLAB ønsker hjertelig velkommen til årets musikkteaterfestival VårFEST 2022 – «Nye konstellasjoner!».  Festivalen byr på utforskende vokalrepertoar og musikkteater i ulike sjangere og utøvertradisjoner skapt av artister med ulike bakgrunner fra ulike generasjoner og nasjonaliteter. 

 

Festivalen avsluttes med AnimariAnimate! Dette er et verk skapt og utført av den legendariske 80 år gamle perkusjonisten og komponisten Limpe Fuchs.

Lydinstallasjonen AnimariAnimate! byr på en surrealistisk verden: en lydinstallasjon som publikum både kan gå gjennom og være tilskuer til.

Fuchs beveger seg som en danser gjennom rommet mens hun synger i en unik flyktig og fugleaktig stil, og spiller på en to meter høy pendelstreng, en fire meter lange litofon, og diverse andre hjemmelagde instrumenter. 

Limpe Fuchs engasjerende opptredener med disse særegne instrumentene fengsler og inspirerer. Vi gleder oss til å presentere henne og hennes unike lydkunst for et norsk publikum. 

 

AnimariAnimate! er resultatet av et samarbeid mellom komponisten Limpe Fuchs, sangeren og komponisten Kristin Norderval, og noen utvalgte unge deltakere fra #OccupyOpera, VoxLABs sommerverksted for unge utøvere.

 

I KRYPTEN (før og etter hovedprogram) 

 

“Lotsva” (bønn) – Mariam Gviniashvili – lydinstallasjon 

Mariam Gviniashvili ba kjente og ukjente om å sende henne sangopptak gjort med smarttelefon, og mottok 27 sanger fra forskjellige land. Disse brukte hun som kildemateriale til stykket “Lotsva”, som er en kollektiv bønn komponert etter to stille år ved pandemien.

 

For mer info se: www.voxlab.no