Ultima 2022: Cikada & Qasim Naqvi

18. september 2022


15:00

Et minimalistisk møte mellom Cikada og en amerikansk synthinnovatør:

  • Salvatore Sciarrino: Trio No. 2 per violino, violoncello e pianoforte (1987)
  • Qasim Naqvi: Teenages (2019/22) (arr. Gregor Riddell)
  • Qasim Naqvi: Nytt verk for Cikada og modulær-synth (WP, 2022)
  • Qasim Naqvi: Nytt verk for synthesizer og improviserende ensemble (WP, 2022)

Norges ledende kammerensemble for samtidsmusikk, Cikada, gir oss et program med utfordrende og spennende verker, gamle og nye.

Denne kvelden byr på et legendarisk verk av den italienske avantgarde-komponisten Salvatore Sciarrino, så vel som tre elektroniske stykker av den amerikansk-pakistanske komponisten og musikeren Qasim Naqvi.

Naqvis musikk kan høres i mange sammenhenger, fra kunstinstallasjoner til konserthus, men også når han spiller trommer i den amerikanske undergrunnstrioen Dawn of Midi. I komposisjonene sine forsøker han å bygge broer mellom lydspråket til samtidsmusikkpionerer som Scelsi og Xenakis, og nyere dronemusikk fra yngre generasjoner med musikere som Hildur Guðnadóttir, Sarah Davachi og Kali Malone.

De nyeste verkene hans, med modulærsynther i sentrum, har et sakralt tilsnitt som kan minne om gregoriansk kormusikk. Et av disse stykkene fremføres solo av Naqvi, mens et annet er skrevet for modulærsynth og Cikada. I begge verkene bruker Naqvi tidsmanipulerte opptak av middelalder- og renessansemusikk.

Qasim Naqvi – komponist, modulærsynth

Cikada

I samarbeid med Cikada