PUST: JULERO

Kritikerrost vokalensemble på turné!

4. desember 2022


19:30

Hver desember siden 2010 har PUST turnert i hele Norge med konserten «Julero». I 2011 kom julealbumet med samme navn og ble av kritikerne betegnet som «En juleplate for evigheten». I 2015 anbefalte Aftenposten denne plata som en av ti juleplater du bare «må ha» i samlingen din sammen med julemusikk av blant annet Frank Sinatra, Elvis og Ella Fitzgerald. 

I 2020 kom bandets sjette album «Lengt etter lys», bestående av både nykomponerte og mer kjente julesanger. Albumet fikk topp score av amerikanske RARB – The Recorded A Cappella Review Board – og ble fremhevet som et av årets album (picks of the year). Albumet fikk også strålende tilbakemeldinger i norsk presse: 

«Det er altså en så vanvittig vakker klang i og av PUST både individuelt – og ikke minst kollektivt, at hvis ikke julefreden senker seg under avlytting av «Lengt etter lys» så bør man nesten søke profesjonell hjelp». 

Tor Hammerø – Nettavisen, 2020

PUST er noe unikt innen nordisk vokalmusikk. En konsert med PUST byr på et uforutsigbart møte med den menneskelige stemme, hvor de seks ulike stemmene i gruppa skaper en magisk, mektig og leken samklang. 

PUST består av:

Camilla Susann Haug – sopran

Anne Hilde Grøv – mezzo

Elisabeth Anvik – alt

Jostein Hasselgård – tenor

Håvard Gravdal – baryton

Mads Iversen – bass

Gruppas hjemmeside: www.pust.org