Elin Furubotn // Releasekonsert

-URGAMLE RIM OG REGLER

22. november 2022


19:30

-URGAMLE RIM OG REGLER 

 Elin Furubotn gir ut sitt niende album i november 2022, og skal på lanserings-turne med hele bandet.

Prosjektet har fått navnet «Resirkulerte Rim og Regler» og består av urgamle rim og regler som Elin lærte av sin mormor (f.1905), og som mormor lærte av sine foreldre, en rik kulturskatt overført gjennom generasjoner tilbake til 16-1700-tallet. Elin har komponert egne nye melodier til disse reglene, noe som har ført til at musikken har fått er mer folkemusikkaktig preg. Hun har arrangert sangene i tett samarbeid med produsent Sverre Indris Joner, og sammen med dyktige musikere har de spilt inn Furubotn`s nykomponerte musikk med folkeinstrumenter fra ulike deler av verden. Elin ønsket å kombinere instrumenter fra mormor sin tid med instrumenter fra andre land og kulturer for å plassere den tradisjonelle norske kulturarven inn i en mer verdensomspennende kontekst. 

På albumet har hun tatt opp lyder fra stedet som mormor bodde; sauebjeller, griser, låvedør som knirker osv. og inkorporert lydene i musikken.

Elin Furubotn har alltid vært opptatt av å formidle sine egne tekster, og mener vi også har mye å lære av slike gamle rim og regler. Det kan ligge mye visdom og klokskap i de underfundige tekstene, som vi kan bruke som fine metaforer. Disse urgamle reglene passer derfor fint til voksne! På konserten får publikum også høre et knippe fra Elin`s eget tekst-repertoar.

To singler er allerede ute på alle strømmetjenester nå; Geitene Mine og Ride Ride Ranke, en smakebit på albumet som kommer 11 nov. Albumet finnes både på fysisk CD og på strømmetjenester.

 

Musikere:

Sverre Indris Joner (perkusjon, munnharpe, div.instrumenter)

Javid Asfari Rad (persiske instrumenter)

Morten Michelsen (klarinett, kletzmer-instr.)

Tuva Færden (hardingfele)

Sigbjørn Apeland (trøorgel)

Elin Furubotn (gitar, sang)