Andreas Ihlebæk // Nowhere Everything

urfremføring

18. november 2022


19:30

«Andreas Ihlebæk har på kort tid blitt en av de mest dynamiske og grensesprengende komponistene i moderne klassisk musikk», skrev Apple Music da Ihlebæk nylig kuraterte en av verdens største og viktigste klassiske spillelister.

Hans tre soloalbum har blitt skamrost av internasjonal presse for den unike blandingen av moderne klassisk, jazz, norsk folkemusikk og soul, og debutalbumet The Guest ble hyllet som «et mesterverk» i en rekke av av Europas største medier.

De siste årene har hans pianostykker kontinuerlig vært representert på Spotify og Apples globale lister over de beste nye klassiske utgivelsene, og anmeldere verden rundt drar paralleller til Erik Satie, Debussy og Jan Johansson.

Hjemme i Norge fikk han i 2021 æren av å avslutte NRKs Spellemannpris-sending, der han også var nominert for albumet Northern Lullabies. 

Det er nå store forventninger til urfremføringen av hans nye album i Kulturkirken Jakob 18 november.

Ihlebæk bygger videre på både hans neoklassiske instrumentalmusikk og den sjangerblandende vokalmusikken kjent fra The Guest, og vil presentere et verk i form av et nyskrevet, moderne eventyr.

Han har med seg de meriterte sangerne Nosizwe, Sisi, og den svenske fiolinisten/sangeren Annasara, i tillegg til et utvidet ensemble. Kunstneren Marius Troy står for alt av design og det visuelle rundt fremføringen.