Hege Tunaal: Dypt nede i det blodrøde rødvinsglasset

12. oktober 2022


19:30

«Dypt nede i det blodrøde rødvinsglasset» er et vise- og diktprogram skrevet og framført av visesanger Hege Tunaal.
Gitar: Steinar Larsen.

Dypt nede i det blodrøde rødvinsglasset finnes det tanker og erkjennelser, fortvilelse og klarhet – men det er slett ikke sikkert at alt i forestillingen handler om kun det smertelige…det er kanskje heller de luftige refleksjoner over relasjoner Hege Tunaal har lekt/beskjeftiget seg med gjennom et langt liv som sanger og poet.

Hun byr på seg selv og inviterer oss inn i sitt dikteriske univers hvor skikkelser og skildringer og stemninger utgjør en collage av minner og pussigheter, med sitt skråblikk fanger hun det store i det lille og det minste i det største.

Heges kunstnerskap som visesanger er kjent og kjært for mange, og forestillingen inviterer også til gjenhør og tilbake gløtt – men i denne sammenheng har hun våget å åpne skap døren på vidt gap og møte oss med sine poetiske fortellinger, sitt lyriske sinn og hennes ironiske og surrealistiske tekster som gir oss evne til å se tilværelsen i et nytt lys.

Trubadurer gjør gjerne det, men da helst
DYPT NEDE I DET BLODRØDE RØDVINSGLASSET
Bentein Baardson

 

Programmet varer ca. en time.
Sangene er hentet fra innspillingene «Ildfluer» og «Annet hvert sekund….» med Hege Tunaal.
Hør sangene på Spotify

Dørene åpner kl. 18:30

Media