AVLYST!

Beate S. Lech // Min Song og Hjarteskatt

13. oktober 2022


19:30

Beate S. Lech, mest kjent under artistnavnet Beady Belle, har arvet en lidenskap for salmer og religiøse folketoner etter sin morfar som var organist i en liten kirke på Sunnmøre. Hun har også gjennom oppveksten fått et nært forhold til den legendariske platen «Jazz på svenska» med Jan Johansson og George Riedel. I 2011 gav hun ut salmealbumet «Min song og hjarteskatt». Her kombinerer Beate disse lidenskapene og tar den norske salme-arven inn i et jazz-på-svenska-univers. På platen spiller faktisk selveste George Riedel i bandet, som gir det autentiske soundet Beate var ute etter. Bandet live består av jazzmusikere fra øverste hylle; David Wallumrød, Erlend Slettevoll, Per Oddvar Johansen og Marius Reksjø.

Noe som i tillegg gjør disse salmene unike, er det tekstlige grepet. Alle har nyskrevne tekster, skrevet kun av kvinner. Noe som er et uvanlig perspektiv i norsk salmetradisjon, der alle salmene – nesten uten unntak – er skrevet av menn. Fem ulike kvinnelige forfattere har skrevet tekstene på denne platen. Blant annet også Beates mormor.

Som med all annen musikk som Beate befatter seg med, så ønsker hun friksjon! Det som er mykt og vakkert trenger motstand for å skinne! Musikken er både skjør og nær, men også eksplosiv og buldrende. Og live er det åpnet opp for improvisasjon og lek, så man kjenner nerven i musikken! Bandet blomstrer, og sammen med de kvinnelige tekstene, Beates sterke formidlingsevne og fløyelsmyke stemme, blir dette en gripende konsert som berører helt inn i hjertet, ut gjennom tårekanalene og kanskje til og med ned i dansefoten.