Kyiv Kammerkor

Kommer til Norge!

11. september 2022


17:00

Kyiv Kammerkor består av 21 profesjonelle sangere, og er byens offisielle representasjonskor. Mens krigen raser, synger koret daglig i sin hjemby. Nå kommer de til Norge tidlig i høst!

Vi kan garantere at et norsk publikum vil få stort utbytte av å høre dybden og styrken i musikken de formidler. Koret deltar ved alle sentrale anledninger i Ukrainas hovedstad – dette er en svært sjelden mulighet til å oppleve ukrainsk kultur og kirkemusikk på sitt aller sterkeste og beste.

Det prisbelønte koret ble startet av Mykola Hobdych i 1991. Han er fortsatt dirigent. Etter Sovjettidens 70 årige forbud mot kirkemusikk, så Hobdych det som sin store oppgave å gjenopplive den rike ukrainske ortodokse musikken. Men han dirigerer også nåtidig musikk, flere komponister har skrevet bestillingsverker til koret, f eks Skoryk og Silvestrov. Koret fremfører også særegen og fantastisk ukrainsk folkemusikk. Koret har opptrådt på alle verdens største scener, fra Carnegie Hall til Notre Dame-kirken i Paris.

I tillegg til representasjon og konsertvirksomhet, har Kyiv Kammerkor en sentral plass i ukrainsk kirke- og kulturliv. Dirigent Hobdych forsyner lokale kor over hele landet med noter og innspillinger som koret får laget.

Se video av koret her: https://youtu.be/CqjDRlgfkus

Vi er så heldige å ha få med Det Norske Solistkor, som rammer inn konserten med tre verker. Dirigent: Grete Pedersen