Langs Akerselva presenterer

Ivan Ave, Konradsen, Orions Belte, PRISMA(DK), Masåva, + DJ TBA.

29. april 2022


18:00

Rennende gjennom byen og gjennom byens historie vekker Akerselva Oslo til liv – et liv av mangfold, kjærlighet og ubeskrivelig skjønnhet. Med Maridalsvannet trygt beskyttet under brystkurven som et pulserende hjerte, så veksler Nydalsdammen opp tempoet og vekker spikerverkets industrielle, majestetiske og kreativitet til liv. Med ring 3-broen som en beskyttende hånd arbeider elven og dens energi stadig kraftigere ned til «Bikkjetorget» via Gullhaug bru med dens ringende klokke som vekker Nydalen og deres arbeidere til liv.

Etter at vi har fått igjen pusten med hvile langs Nydalen og Bjølsen øker igjen blodet farten i takt med Bokfinkens melankolske mestersang for å gi næring og kraft, samt igjen fange energi for å ta seg igjennom sin første test i Bjølsenfossen rett etter Treschows bru. Ved pressgjærfabrikken og Idun Gjærfabrikk renner elven med kraft som lander ved Jerusalems bru, og vekker byens lunger på Sagene til liv.

Hånd i hånd med Myraløkkas glimrende ingeniørkunst flyter elven videre der en av byens tidligere pionerbedrifter (Myrens Verksted) som til og med har blitt nevnt som «Fabrikkenes fabrikk» stolt spaserer med sin internasjonale storhet. Etter hvert tar elven igjen fart og likt med en av elvens absolutte skjønnheter som nabo, det rødmalte huset «Hønse Lovisas hus» som nærmer elven seg en av byens kulturelle sentralpunkter og mest sjelfulle områder i Grünerløkka.

Her bevitner vi foruten byens og nåtidens mest rike kunstliv også byens majestetiske Jakob Kirken. Kirken som ble reist for første gang i år 1880, Nå over 100 år senere er kirken en av de mest vitale fundamentene av Oslos kulturliv. Som en lysende sjel vekker kulturkirken et unikt liv i bydelen Grünerløkka.

 

Den 19. og 20. august 2022 starter ferden langs Akerselva, mer spesifikt ved Nydalsdammen, når festivalen første gang går av stabelen. Øvre Nydalen vil være hovedområdet år1, og vi gleder oss til å ønske dere velkommen til festivalens første gjenomføring.

 
I tillegg til hovedfestivalen Langs Akerselva høsten 2022, presenterer Langs Akerselva en serie andre arrangementer. To ganger i året arrangeres «Langs Akerselva presenterer i Kulturkirken Jakob», en gang på våren og en gang på høsten.
Neste «Langs Akerselva presenterer i Kulturkirken Jakob» arrangeres den 29.04.
Artister: Ivan Ave, Konradsen, Orions Belte, Masåva, PRISMA(DK)
Billetter via Ticketmaster.
455,- avgift.
Tider: 18.00 – 24.00
«En hyllest til Oslo og byens pulserende hjerte Akerselva»
Kanaler Langs Akerselva: