Gardzienice

Et av Europas mest anerkjente alternative teatre, presenterer i februar 2022 et gjestespill med to rituelle forestillinger

15 – 16. februar 2022


GARDZIENICE – senter for teaterpraksis i Polen
Er et av Europas mest anerkjente alternative teatre, og presenterer i februar 2022
et gjestespill med to rituelle forestillinger.
ORATORIET – en forestilling med utgangspunkt i mytologien rundt prestinnen Pytia fra Delphi som formidlet gudenes og Apollos visdom til verden. Forestillingen har en rituell, billedrik og dynamisk dramaturgi, med et fysisk og vokalt uttrykk bygget på teaterets årelange studier av vasemalerier og oldtidens greske kultur. Skuespillerne inviterer publikum inn i et fellesskap med de greske forfedre som da som nå søkte svar på hemmelighetene om menneskets og universets eksistens gjennom spådom og filosofi.
BRYLLUPET – en feiring av polsk folkekultur
Den polske poeten og multikunstneren Stanislaw Wyspianskis symboldrama fra 1901 er utgangspunktet for denne forestillingen. Verket går dypt inn i den polske identiteten, og er en folkekjær nasjonalskatt. Gardzienice har laget sin særegne esoteriske, poetiske versjon som taler til og vekker alle sanser. Med dyrisk energi og tilstedeværelse trekkes publikum med inn i rituelle bryllupsdanser der sovende ånder vekkes av et kaleidoskopisk fargespill og en medrivende musikk.
Oppsetningen er et samarbeidsprosjekt med Stella Polaris, finansiert av EØS-midler gjennom det polske kulturdepartementet.
Alle forestillinger i prosjektet er fullfinansierte, det gir fri entré for publikum!
Tider:
Tirsdag 15/02 klokken: 19:00
Onsdag 16/02 klokken: 19:00
Dørene åpner en time før arrangementet begynner.