Tones of Timelessness

Utstilling i Jakobs tårn

5 – 6. november 2021


I Kulturkirken Jakobs tårn kan du oppleve et tverrfaglig kunstprosjekt av tre iranske kunstnere: Sangerne Mahsa og Marjan Vahdat og den visuelle kunstneren Badri Valian.
Dette kan oppleves to timer før og én time etter Oslo World-konserter i Kulturkirken Jakob fredag og lørdag; gratis adgang for alle som har konsertbillett.
Verket består av 3 store reproduksjoner et videoverk der musikk og bilde er integrert til en større helhet.
«Tones of Timelessness» er et pågående tverrfaglig kunstprosjekt som ble startet av tre kunstnere under pandemien i California, USA. Tre temaer: «Mor», «Skumring» og «Henrettelse» er valgt for å representere de tre kunstnernes personlige erfaringer og betraktninger knyttet til deres liv gjennom fire tiår.
I dette interaktive prosjektet har Badri Valian (visuell kunstner), Mahsa & Marjan Vahdat (sangere) eksperimentert med nye uttrykksformer på tvers av sine etablerte kunstformer.
De tre kunstnerne deler intime, personlige erfaringer fra sin felles iranske bakgrunn. Karantene og isolasjon gjorde det nødvendig å frigjøre et ønske om å bruke nye metoder og uttrykksformer. Skapelsesprosessen de sammen gikk inn i ble en organisk opplevelse som visket ut grenser mellom fortid, nåtid og fremtid, og mellom bevissthet og underbevissthet.
En strøm av lyder, farger og former ble fanget opp både på lerret og i toner i form av innrammede malerier og redigerte videoer med profesjonelt komponerte lydlandskap. Det hele har blitt en opplevelse for både syn og hørsel.
«Tones of Timelessness» is an ongoing interdisciplinary art project created between three artists during the pandemic in California, US. Three themes «Mother», «Twilight» and «Execution» have been picked to represent the three artists’ personal concerns related to their lives during four decades .
In this interactive project Badri Valian, Mahsa & Marjan Vahdat have been experimenting with new forms of expression existing between their established artworks of years practicing music and painting professionally. The artists share intimate personal experiences from their common Iranian background. During isolation and quarantine, they needed to unleash the desire to be free within this project to be able to convey a very unique method in order to capture their feelings and sentiments in this intense interactive project, in a truly organic experience extracted from a moment that blurs the lines between past, present, and future and that of consciousness and subconsciousness interlinked. A confluence of sounds and colors is captured to turn it into a unique image and soundscape that integrates a monument of tones, sounds and sight. Framed paintings and edited videos with professionally composed audio components are the final products.
«Tones of Timelessness»
Marjan Vahdat, Badri Valian, Mahsa Vahdat
Sound design: Atabak Elyasi
Filmed by Mehdi Rostami