TTCM / Fabric Union / Mimitabu: One Night Only!

9. november 2021


18:30

Tre nordiske samtidsmusikkensembler samles i Oslo! Byens eget band, TTCM, ønsker to kollektiv for eksperimentell musikk fra Göteborg og Helsinki velkommen – Mimitabu og Fabric Union. Sammen presenterer de et variert program av nordisk samtidsmusikk med bl.a. tekstil-scenografi, video, live-elektronikk og feltoppak av kuene på Bogstad gård.


PROGRAM

Fabric Union (ca. 18:30):
Lauri Supponen – Drapery Studies
Liisa Hirsch – Glides
Matilda Seppälä – Meno

– pause –

TTCM (ca. 19:30):
Bergrún Snæbjörnsdóttir – Cumulus
Martin Rane Bauck – LA VACHE (ou la promenade du bœuf gras)
Martin Hirsti-Kvam – Silent Resistance
Martin Rane Bauck – ghostly light on the tortured face
Martin Hirsti-Kvam – From an Imaginary Landscape
Malin Bång – Purfling

– pause –

Mimitabu (ca. 21:00):
Ylva Lund Bergner – aq-V-le
Gudmundur Steinn – Hotel natura
Kaj Duncan David – Sound & Vision
Kajsa Magnarsson – Meta-Wheel
Johan Svensson – Intermezzo for fluorescent lights and samples


OM ENSEMBLENE

FABRIC UNION er en konsertinstallasjon laget av Helsinki-baserte Union, med Anna-Sofia Anttonen, Joasia Cieslak, Martta Jämsä, Annaroosa Lampela, Maritta Manner, Eero Marttila, Matilda Seppälä og Lauri Supponen. Fabric Union setter sammen og fremfører på, med og inni tekstiler. Interaksjonen mellom utøver og tekstil er en sonisk, visuell og kinetisk hendelse. Som ensemble søker Union å synliggjøre arbeidsmiljøet og de mellommenneskelige forholdene i ensemblet i en fremføringssituasjon.

TTCM er et kollektiv for eksperimentell musikk fra Oslo, bestående av musikerne Jennifer Torrence (slagverk), Vilde Sandve Alnæs (fiolin) og Inga Margrete Aas (kontrabass), og komponistene Martin Hirsti-Kvam og Martin Rane Bauck. Med verk av Hirsti-Kvam, Bauck, Malin Bång (SE) og Bergrún Snæbjörnsdóttir (IC) presenterer TTCM en konsert som kombinerer levende musikk med forhåndsinnspilte fremføringer, deriblant kuene på Bogstad gård, John Cage, Morton Feldman, fiolinmakere og en motorsag.

Med sin sterke dedikasjon til bestilling og fremføring av den nyeste samtidsmusikken har det Göteborg-baserte ensemblet MIMITABU raskt etablert seg som en viktig stemme på den skandinaviske musikkscenen. Mimitabu ønsker å utsette publikum for et vidt spekter av lyder i uventede og overraskende sammenhenger. Ensemblet leter aktivt etter og samarbeider med komponister og kunstnere som har en genuin og nyskapende tilnærming til lyd som kunsterisk materiale. Ved å uforske hele potensialet til akustiske instrumenter og også ved å eksperimentere med elektronikk og hverdagslige ting blir sammensetningen av ulike lydkilder uendelig fleksibel.
Nordic Ensemble Collective er støttet av:
Nordisk kulturkontakt
Norsk kulturråd
Oslo kommune
Creos vederlagsfond
FFUK
Music Norway
Musikverket (SE)
Kulturrådet (SE)
Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto
Kulturfonden för Sverige og Finland