Film Fra Sør: GAIA

Stemningsfull økoskrekk i kirkerommet!

16. november 2021


19:00

 Innledning ved Fremtiden i våre hender

Film fra Sør ønsker velkommen til en helt spesiell visning av den stemningsfulle, skremmende og allikevel vakre miljøskrekkfilmen Gaia. 

Sørafrikanske Gaia er et friskt pust i den enda friskere sjangeren økologisk skrekk. Den er vakker, dystopisk og forstyrrende – og den har noen scener som tankene dine garantert vil gli tilbake til på fremtidige skogsturer. 

 Vi møter skogvokterne Gabi og Winston, som er på et rutineoppdrag i den dype urskogen i Sør-Afrika. Ting tar raskt en mørk vending for skogvokterne, og Gabi havner hos dommedagsdyrkeren Barend og sønnen Stefan. De to lever i en post-apokalyptisk virkelighet i skogen, i et noe merkelig samspill med naturen. Men det blir fort tydelig at det finnes større farer i området enn to avhoppere fra samfunnet. 

Gaia sentrerer seg rundt få personer på et veldig avgrenset område, som gir den en tidvis klaustrofobisk følelse. Filmen er like vakker som den er ubehagelig og serverer en helt  tydelig kommentar til vår tids største globale krise. 

Sør-Afrika 2021
REGI Jaco Bouwer
MED Monique Rockman, Carel Nel, Alex van Dyk, Anthony Oseyemi
Engelsk/afrikaans tale, norsk tekst,
DCP, 1t 36min. + innledning
Aldersgrense: 15 år 

Dørene åpner 18.00

VELKOMMEN TIL EN SPESIELL FILMOPPLEVELSE I KULTURKIRKEN JAKOB!