Better days // Film fra Sør

En hyllest til Hong Kong

25. oktober 2021


19:00

Film fra Sør inviterer til  høytidelig førpremiere!
Film fra Sør inviterer til en høytidelig førpremiere av BETTER DAYS i Kulturkirken Jakob den 25. oktober!
Med dette sparker vi i gang festivalens hyllest til Hongkong – filmbyen fremfor noen. Ingen annen by blir i like stor grad som Hongkong definert av filmene sine, og under årets festival har vi dedikert en hel seksjon til denne unike byen. Vi byr på en rekke spesialimporterte filmer, både gamle klassikere og nyere filmer som revitaliserer Hongkongs stolte og vedvarende filmtradisjon.
Programseksjonen «Hyllest til Hongkong» er kuratert av den kanadiske filmviteren og festivalkuratoren Shelly Kracier, som har forsket på kinesisk samtidsfilm. Filmvenner i Hongkong har også bidratt med innspill til utvalget av filmer. Cinemateket i Oslo er vår samarbeidspartner i dette prosjektet.
Billettpris: 170 kr
Filmstart kl. 19:00
Dørene åpner kl. 18:00
Aldersgrense: 15 år
BETTER DAYS
少年的你
Hongkong/Kina 2019
Regi: Derek Tsang
Manus: Wing-Sum Lam, Yuan Li, Yimeng Xu
Språk: Mandarin, engelsk | Engelske undertekster
DCP | 2t 15min | A: 15 år
Mobbing er nøkkelordet i Derek Tsangs nye dramathriller BETTER DAYS, som ble kortlistet til årets Oscar. Filmen er et tydelig bevis på at en Hongkong-regissør også kan gjøre det godt i det kinesiske fastlandets filmindustri. Vi møter den sjenerte skolejenta Nian, når hun utpekes av klassens rike og bortskjemte «sjef» som neste mobbeoffer. Et uventet bekjentskap med en ung småkriminell gir henne imidlertid beskyttelsen hun trenger, og mobbedramaet tar en annen og mer dødelig vending.
I hovedrollene finner vi Zhou Dongyu og Jackson Lee, som begge leverer fremragende rolletolkninger. Tross hard sensurering i Kina av de mer intenst voldelige delene av filmen, ble BETTER DAYS likevel en kommersiell suksess både innenlands og internasjonalt.
Om Film fra Sør
Med årets Film fra Sør ønsker vi velkommen tilbake til kinosalen! Etter fjorårets digitale festival er det en stor glede igjen å kunne invitere til filmvisninger på det store lerretet, arrangementer i sal og en ekte, klassisk festivalfølelse når årets utgave går av stabelen 11.–21. november. Film fra Sør, som nylig ble kåret til en av verdens kuleste filmfestivaler av Moviemaker Magazine, viser som vanlig de beste filmene fra Asia, Afrika og Sør-Amerika.