Jakobsstigen – en vertikal kunstopplevelse

Jubileumsåpning med Kate Pendry, Arne Nøst og Tomm Kristiansen

20. oktober 2021


19:00

Bli med på en kunstreise fra tårn til krypt - i performance, maleri og video.

I Jakobs tårn møter du Tomm Kristiansen som gir et videografisk crash-kurs i Jakob kirkes historie fra de fattiges tempel på Kristianias østkant til banebrytende Kulturkirke.

I kirkerommet opplever du Kate Pendry – som utforsker tap av troen på kunsten, et konfliktfylt forhold til Gud og forakten for live – eller ‘death’ – streaming. Med dette utgangspunktet presenterer hun sitt nye verk Iben’s Ladder, med like deler inspirasjon fra Johannes’ Åpenbaring, Blade Runner, Senter for Human Teknologi — og biometriske data fra sin egen kropp, konvertert til lydsignaler. Dette er et laboratorium – plassert i en kirke.

Støttet av Fond For Frilansere, Kultrurrådet.

 

I krypten får du se store malerier av Arne Nøst; FORGREININGER. Visualiserte anelser om sammenhenger, linjer som griper inn i hverandre, vev som binder, greiner som tar plass og holder, forstørrelser av det nesten synlige, bilder som er flate og forteller om rom, tråder som tegner stille mønstre, her tegnet på malte lerret, fylte flater om forgreining og sammenheng Bildene er tegninger på akryl-malte lerret, refleks av lys henter fram de tegnede blystrekene i kontrast til matte farger.

Velkommen til en sterk og annerledes kunstopplevelse på vertikalen  – og bli med oss på feiringen 20+1 år!
VELKOMMEN!