JAKOBSEN // Bare fjas og Blågras

Konsert for hele familien

24. oktober 2021


14:00

Vi feirer Kulturkirken Jakob 20 + 1 år og byr på skikkelig godstemning når country- og bluegrassbandet Bare fjas og Blågras kommer og feirer med oss!
Bandets kommende barneplate «Lørdagsgodt» har et livlig lydbilde med 27 strenger, 5 instrumenter og glade sangtekster, og dette skal vi også få bli kjent med på JAKOBSEN; konsert for hele familien i Jubileumshelgen vår.
Bandet Bare fjas og Blågras består av Øyvind Smidt, Fritz Flåmo Eidsvaag som spiller banjo og kontrabass og Hans Martin Storrøsten som spiller gitar, dobro og pedal steel. Og sammen synger de trestemt! Den livlige trioen har oppvokst i ulike bygder i Norge, og utenfor byens støy ser de mange likheter mellom bluegrass og norsk folkemusikk. Bare fjas og Blågras mener det er en naturlig link mellom bygdefolk, cowboyer, country og bluegrass og de ønsker å gjøre denne musikksjangeren litt tydeligere for barn. ”Det flotte med bluegrass i en barnesetting er at det er en veldig akustisk og direkte sjanger, og barna kommer tett på sangen og instrumentene. Det er rett og slett en stilart som sprer glede og energi hos små og store”, forteller Smidt. Bandet har opp igjennom årene spilt over 200 bluegrass-konserter på skoler og festivaler for barn. Her har de foruten sine egne låter, spilt tradisjonelle barnesanger i bluegrass-arrangementer, noe som har vist seg å fungere veldig bra. Bare Fjas og Blågras forteller også at å ha barns om hovedpublikum er både veldig krevende og veldig givende, siden de alltid er veldig ærlige i sine tilbakemeldinger og sitt kroppspråk.
Etter konserten vil det være forskjellige aktiviteter i kirkerommet; bla. annet kan man tegne, bli avbildet på JAKOBSEN Wall of Fame med den du har med – eller bare ligge på ryggen, synge en sang og kikke opp i det høye, rare taket.
Vi serverer boller og saft til barna – og en kaffetår til de voksne.
JAKOBSEN er en serie kunst- /kulturarrangementer for barn hvor vi legger vekt på kvalitet, kreativitet og herlig kaos!
Barna skal tas på alvor som kulturkonsumenter og som skapende mennesker; dette er DERES søndager.
Alltid i Jakob.
Alltid kl. 14.00 på en søndag.
Alltid barna først inn døra.
Voksne kan få være med. Hvis de klarer å oppføre seg ordentlig.

……………………………………………………………………………………….

Det er trygt å kjøpe billetter til konsert i Kulturkirken Jakob.
Vi justerer oss til enhver til inn mot statens og kommunens smittevernråd.
For å fordele innslipp, åpner dørene en time før konsertstart.
VELKOMMEN!