Silje Nergaard: Houses

14. oktober 2021


20:00

Silje Nergaard tilbake i Kulturkirken Jakob!

2020 var året hvor Silje Nergaard skulle feire 30-årsjubileum som artist med to nye albumutgivelser og jubileumsturneer i både inn- og utland.

Slik gikk det ikke. Verden ble rammet av pandemien, hverdagen ble revet bort fra oss og musikken stilnet. Dette ble imidlertid begynnelsen på et nytt eventyr for Silje.

«I et helt år har vi nå vært avskåret fra normalen, og jeg har som de fleste andre vært hensatt til lange og stillestående dager hjemme i mitt eget hus. På lufteturer i nabolaget så jeg hvordan også andre ble nødt til å leve ut livene sine innenfor husets fire vegger. Etter hvert begynte jeg å fantasere om hva slags historier de ulike husene rommet, og fantasiene ble til sanger. Sammen har disse blitt til konseptet og albumet «Houses», musikalske fortellinger med utgangspunkt i folks liv og hva de ulike husene representerer for oss alle», forteller Silje Nergaard.

Albumet slippes i andre halvdel av oktober dette året. Sammen med den dyktige jazzpianisten Espen Berg inviterer hun oss nå inn i de ulike husene, for å fortelle historiene deres – slik Silje har opplevd dem. Espen Berg, som blant annet er mottaker av Moldes Jazzstipend, regnes som en pianist i verdensklasse.

Fra før har de to gitt ut Japanese Blue – en samling vakre, nedstrippede versjoner av Siljes mest kjente materiale. Med hele 18 albumutgivelser bak seg har Silje Nergaard turnert verden over med musikken sin. Hennes utgivelse At First Light er, med sine over 140.000 solgte eksemplarer, Norges mestselgende jazzalbum gjennom tidene.

Les mer om Silje og Espen her:

www.siljenergaard.com// www.espenberg.com

Arrangementstidspunkt/konsertstart : 20:00 Dørene åpner : 19:00 Aldersgrense: 18 år