Utsolgt: Levi Henriksen & Babylon Badlands

16. juni 2021


19:30

I år er det 30 år siden Levi Henriksen ga ut sitt første album «Greetings from Stuckville» med Heart of Mary. Gitarist da som nå var Anders Bøhnsdalen, og tittelsporet på Levi Henriksen & Babylon Badlands tredje album, «De utålmodige av hjertet», handler om nettopp denne tiden, og er dedisert bandets sanger, Denis Kamphaug, som døde i fjor høst etter lang tids sykeleie. Og nettopp sorg og lengsel, kjærlighetens evige velsignelse og forbannelse, samt det trassige utenforskapet all stor rockemusikk alltid har handlet om, er selve grunntemaene på denne plata.

Få steder på plata forenes alle disse emnene bedre enn i «Hjertet mitt det er en hund», duetten med Erlend Ropstad, der de to sangerne fra hvert sitt bibelbelte, binder sammen kåtskap og halleluja på sin egen skeive måte. Kanskje en av årets mest overraskende og uventede kombinasjoner i norsk rockesammenheng.

Levi Henriksen & Babylon Badlands har kjent hverandre lenger enn The Beatles eksisterte og har spilt sammen i en rekke sammenhenger. Henriksen og gitarist Anders Bøhnsdalen siden 1985 og Heart of Mary. Trommeslager Finn Lilleseth og bassist Morten Andreassen har spilt sammen med Henriksen på i alt fire plater, og hele bandet lever opp til tesen om at musikere, i hvert fall de virkelig gode og dedikerte, eldes helt motsatt av hunder. Yngstemann og juniormedlem Kenneth Bjørdal har sittet bak tangentene i to år.

Når de fem medlemmene står sammen på scena, viser de fram en ungdommelig spilleglede som fort visker 20 – 30 år av den alderen de alle har i passene. Hver eneste kveld lever de fire medlemmene opp til sin egen rockemytologi forfattet slik i en tidligere sang: «Vi klarte kun ni år på skolen, alt vi kan det er fra en sang».

Levi Henriksen & Babylon Badlands høstet strålende kritikk for sitt tredje album «De utålmodige av hjertet». Landets mest kjente musikkblogger Erik Valebrokk skriver: Levi Henriksen har hjertet fullt av rock’n’roll, og herjer på sin siste plate», og gir albumet terningkast seks.

Åge Aleksandersen-biograf og journalist i Adresseavisen, Ole Jacob Hoel skriver : «Det som lenge var for en hobby å regne, har i løpet av de siste par årene blitt en parallell karriere, og nå er kvaliteten så høy at det er på tide at Levi blir anerkjent som en av våre sentrale låtskriver og artister». Her fikk plate terningkast fem.

Det samme som i Dagsavisen der Geir Rakvaag slår fast: «Levi Henriksen gir ut et sterkt personlig album, som gjør det enda mer klart at han er en like god sanger og låtskriver som forfatter». Live er bandet både energisk bredbeint rock – og nedpå, nesten spirituelle bekjennelser, preget av en historiefortelling ikke veldig mange gjør bedre i Norge.

En konsert med Levi Henriksen & Babylon Badlands handler ikke bare om musikk, det handler om øyeblikket, hvilke innfall frontmannen får den dagen og kvartetten prøver hver eneste kveld å leve opp til sitt mantra om at det er bedre å hoppe langt og falle, enn å hoppe kort og stå. I 2018 ble frontmannen Levi Henriksen tildelt Vidar Sandbecks kulturpris, og samme år ble han nominert til Edvard-prisen som beste tekstforfatter.

Levi Henriksen & Babylon Badlands er: Levi Henriksen, sang og gitar. Finn Lilleseth, trommer og sang. Morten Andreassen, bass og sang. Anders Bøhnsdalen, gitar og sang. Kenneth Bjørdal, tangenter og sang.

Arrangementstidspunkt/konsertstart : 19:30 Dørene åpner : 18:30 Ingen aldersgrense