Utsolgt: Knut Anders Sørum

Straumlaus trio

15. juni 2021


20:00

Knut Anders Sørum er kjent for sin store stemme, sitt varme vesen og sine underfundige låter i sjangeren soul på totendialekt. Sørum har en lang karriere som strekker seg helt tilbake til 90-tallet, via rockeband, Grand Prix (2004) og som vokalisten i «Skal vi danse» på TV2. Men det de fleste kjenner han best fra er kanskje da han høsten 2016 gikk helt til topps i NRKs «Stjernekamp» og sørget for at folk hjemme i stuene satt tacoen i halsen da den småskjeggete totningen med soul i røsten klemte til i Puccinis «Nessum Dorma».

Sørum har gitt ut flere plater i sjangeren «Toten-soul» som han nærmest har fått æren for å ha oppfunnet. På albumet «Ting flyt» fra 2013 kombinerte han den amerikanske soulsjangeren med tekster på totendialekt, til jubel fra kritikerene som trillet hele seks femmere på terningen. I 2016 kom albumet «Audiens 1:1» som var et samarbeid mellom Kjetil Bjerkestrand, Erik Hillestad og KKV, i 2017 kom et livealbum fra turneen samme år, og i 2019 kom albumet «Dom vonde orda».

Musikalsk og tekstlig kan Sørum oppsummeres som en anmelder skrev, dette er som om Prøysen møter John Legend. Dette er ikke tilfeldig – for akkurat Prøysen og John Legend har vært store inspirasjonskilder for Sørum. Sørum har også oversatt en av John Legend sine låter, «Stay with you» til totendialekt på albumet Ting flyt, den heter «Bli ved deg» og er en av hans mest strømmede låter.

I konseptet «Strømlaus trio» er det i samarbeid med gitaristen Knut Bjørnar Asphol – Official og organist Iver Olav Erstad vi får høre Sørum spille piano og synge sine låter. Sistnevnte har spilt sammen med Sørum siden barndommen, og Asphol har samarbeidet med Sørum i over 20 år, så dette er karer som kjenner hverandre godt. Det svinger fortsatt like godt – og er en eksklusiv lytteopplevelse for publikum når du får låtene presentert på denne måten. På denne konserten vil du få høre sanger fra alle de fire albumene, og hvem vet om det dukker opp noen overraskelser?

Da Norge ble stengt ned i mars 2020 startet Kulturkirken JAKOB serien «Jakobstrøm» med til sammen ca 25 konserter strømmet via Facebook.

På vårparten 2021 tilbyr vi utvalgte konserter fra serien live – og nå kan du igjen kjøpe billetter og høre livemusikk der den er best — i rommet der det skjer. Velkommen tilbake!