UTSATT: Hilma Nikolaisen

Oppdatering 12.3: Konserten er utsatt på ubestemt tid. Vi kommer tilbake med informasjon så raskt som mulig.

17. mars 2021


20:00

Hilma Nikolaisen er klar med sitt tredje album! Heritage slippes 29. januar 2021 – 18. februar kommer hun med nytt materiale til Kulturkirken JAKOB.

Etter to kritikerroste album kunne Hilma Nikolaisen lett fortsatt i samme retning. Groovy gitarrock bygget på kontante riff og fengende psykedeliske ekskursjoner har hun tross alt perfeksjonert. I stedet har hun med Heritage tatt et overraskende skritt til siden. Det nye albumets nedstrippede og tilnærmet akustiske lydbilde har vært et ytterst bevisst valg, og ikke et resultat av tidens traurige, pandemiske begrensninger. Resultatet har blitt Nikolaisens mest tydelige og gjennomarbeidede album, og muligens også det mest umiddelbare.

Hilma Nikolaisen har gjennom sin mangefasetterte karriere vært del av flere ulike musikalske konstellasjoner. Først teenage-trioen Umbrella, deretter noen år i The Loch Ness Mouse, før hun ble bassist i Serena Maneesh – storebror Emils internasjonalt anerkjente støyindieprosjekt (4AD). Hennes solodebut Puzzler kom på tampen av 2016, til Spellemann-nominasjon og god kritikk i inn- og utland. Med Puzzler var den uttalte ambisjonen å lage en personlig og veloverveid debutplate. Uten noen bestemt sjangertilhørighet ønsket hun å holde alle veier åpne for videre musikalsk utforskning.

Der Puzzler var resultatet av en ensom prosess som strakk seg over mange år, var metoden bak oppfølgeren Mjusic mer spontan og fortettet. Også denne gangen hadde Hilma tatt absolutt regi, men på en mer leken og umiddelbar måte. Albummet ble en umiddelbar kritikerfavoritt og ble beskrevet som sesongens fineste norske rockeplate av Audun Vinger i Dagens Næringsliv.

Nå er Hilma Nikolaisen klar med sitt tredje album Heritage. Singelen «Maybe Today (Satan)» åpner albumet og setter anslaget. Nostalgisk fingerspill på en nedarvet Santana nylongitar fra 1975, et kor av tverrfløyter og en melodi som nærmest er bacharachsk i sin utsøkte enkelhet.

Alle låter er skrevet, arrangert og produsert av Hilma Nikolaisen. Heritage er mikset av Matias Tellez. Omslaget er ved kunstner Vanessa Baird.

«Et bunnsolid rockealbum, fullt av finesse og livskraft»
Morgenbladet, Ando Woltmann

«Sesongens fineste norske rockeplate»
D2, Audun Vinger

«Hilma Nikolaisens gitartunge andrealbum er en av årets sterkeste norske utgivelser.»
Vårt Land, Kim Klev

«Helt klart et av de sterkeste albumene i år»
8/10 Stemmegaffel, Lars Junge

«Mettet og selvsikker med fascinerende arrangementer og harmonioppbygninger som blottstiller de gode kvaliteten i låtene»
5/6 Mode Steinkjær, Dagsavisen

«Låtmateriale av høy klasse – svevende nok til å ta lytteren med til et følelsesmessig fugleperspektiv, og solid nok til at tenningen aldri forsvinner»
4,5/6 Klassekampen, Arvid Skancke-Knutsen

«Tøff stemme i et skurrende landskap»
5/6 Stavanger Aftenblad, Geir Flatøe

18 års aldersgrense

200 plasser per konsert, plasser tildeles i døren. Jakob er en trygg arena som følger myndighetenes retningslinjer til punkt og prikke. Vi ønsker velkommen til konsert!

Kulturkirken Jakob har rampe for rullestolbrukere og tilgjengelig toalett i hovedetasjen.
Ingen rabatt for ledsager
Adkomst: Ruter buss/trikk: Jakob Kirke / Hausmanns gate