Marthe Valle / Hussain Hajj: Transcontinental Concert

9. september 2020


20:00

Den 9. september vil Marthe Valle befinne seg ved flygelet i Jakob. Samtidig, i Hayyam Studio i Istanbul, spiller og synger en komponist, sanger og musiker ved navn Hussain Hajj. Han er syrisk flyktning og er deltaker på prosjektet «Every Child is Prophet» som kom i vår. De to møter hverandre på skjerm og svarer hverandres musikalske innspill.

Imidlertid åpner vi også dørene for 75 gjester som kan få bivåne konserten live i Kulturkirken Jakob – billetter kan kjøpes nå!

Kirkelig Kulturverksted har drevet med musikkutveksling på tvers av kontinenter gjennom 30 år. Sigvart Dagsland dro til Argentina og laget plate med tangomusikere. Kari Bremnes dro til Palestina og spilte med Rim Banna. Ole Paus dro til Cuba og Knut Reiersrud til Iran. Men da Koronaen kom, ble reising umulig, og denne virksomheten måtte opphøre. Eller?

Kulturrådet har støttet dette prosjektet fra Kirkelig Kulturverksted, hvor en norsk artist møter en artist fra et helt annet kontinent. I konsertene ser de hverandre på skjermer og spiller sammen i samtid. Det hele livestrømmes via Kulturkirken JAKOBs Facebookside og kan oppleves hvor som helst på kloden.

Prosjektet som tar sikte på å vise at internasjonal musikkutveksling fortsatt kan være mulig, selv om musikere og artister for tiden ikke kan reise eller besøke hverandre.

When travel restrictions keep us apart and keep musicians from crossing borders, music still finds new ways. We are proud to present a concert where two great musicians who live in different continents are linked together through screens and new technology.
Norwegian singer/songwriter Marthe Valle is performing at Kulturkirken JAKOB in Oslo, composer/singer/musician Hussain Hajj at Hayyam Studio in Istanbul

The concert is supported by Norwegian Art Council as a part of their Corona Pandemic grants.
Anyone may watch the livestreamed show on your own laptop or phone via Kulturkirken Jakob’s Facebook page facebook.com/kulturkirken

Dørene åpner 1 time før oppsatt konsertstart.
Kulturkirken Jakob har rampe for rullestolbrukere og tilgjengelig toalett i hovedetasjen.