Randi Tytingvåg Trio m. gjester

Release: THE LIGHT YOU NEED EXISTS

17. oktober 2019


19:30

Randi Tytingvåg Trio har skapt et unikt Norwegicana Sound; inspirert av den mangfoldige amerikanske tradisjonen samtidig som trioen viser en tydelig forankring i sine norske røtter. Dette er nært og ekte. Tett samspill og vokale harmonier har blitt deres fremste varemerke. Et unikt, lite kammerorkester!
På tekstsiden har Tytingvåg inngått et spennende samarbeid med poeten Helge Torvund. Det har vært veldig inspirerende og vil vise nye sider av dem begge. Ja, Helge Torvund skriver rett og slett på engelsk! De skildrer menneskelige stemninger, hjertesorg, jubel, enkle naturgleder og hverdagsliv. Sangene bindes sammen av en felles grunnholdning som går gjennom det hele. De to kunstnerne har begge et sterkt ønske om at lyset skal skinne gjennom i arbeidet deres. Det er deres felles «holy ground.»

17. oktober er det duket for releasekonsert i Kulturkirken Jakob. Da er også de eminente gjestemusikerne fra plateinnspillingen med. Randi Tytingvåg står denne kvelden på scenen med sitt absolutte drømmelag:

Dag Vagle (gitar, vokal)
Erlend E. Aasland (tenorgitar,banjo, mandolin, koring)
Knut Reiersrud (resonator gitar, weissenborn lapsteel
Nils Økland (fele, hardingfele)
Sigbjørn Apeland (trøorgel, orgel)

«Tett og nært uten noen ytre effekter. Mer skal det ikke til når råmaterialet er så godt som dette.» Dagsavisen, Geir Rakvaag

«Musikarane har stålkontroll på puls og dynamikk. Arrangementa er effektive og aldri overleste.» Dag og Tid, Lars Mossefinn

«Tytingvåg har en unik stemme. Hun er en jazz-dame fra innerst til ytterst og har en enestående feeling i frasering og rytmikk.» Dagbladet, Fredrik Wandrup
«En vokalist i verdensklasse.»
Aftenbladet, Geir Flatøe

Dørene åpner 1 time før oppsatt konsertstart. Kulturkirken Jakob har rampe for rullestolbrukere og tilgjengelig toalett i hovedetasjen.