Jakobmesse

Messe for mennesker i bevegelse

25. august 2019


20:00

Jakobmesse - under to gulltanks!

I forbindelse med visning av kunstinstallasjonen // PRAYERS – en utstilling om makt og avmakt // samles vi til messe under to oppblåsbare tanks i naturlig størrelse…

Jakobmessene representerer med sin liturgi, musikk og tekst – og sitt blikk på tro og tvil, lengsel og tilhørighet – et viktig tilfang til mangfoldet av norske gudstjenester

Jakobmessene startet i Kulturkirken Jakob for over 15 år siden, og er et samarbeid mellom Kirkelig Kulturverksted og Studentprestene i Oslo. Siden startåret 2000 har fem gjennomkomponerte messer for band, sangere, tekstleser, liturger og menighet blitt til: «Messe for mennesker i bevegelse», «Messe i
hjemløshetens tid», «Messe rundt et dekket bord», og «Rammet av kjærlighet» (tekst: Erik Hillestad, musikk Karoline Krüger), samt «Messe under regnbuen» (tekst: Erik Hillestad, musikk: Øyvind Kristiansen). Messene feires fra september til mai, og i tillegg til liturger, tekstlesere medvirker et ensemble av profesjonelle musikere under ledelse av sanger Marian Lisland og pianist Øyvind Kristiansen

Kunstner, installasjon: Mohamed El-Masry (EG)
Visningsdager: 17.-25. august 2019
Se mer om utstillingen her:
https://www.facebook.com/events/2614447178567586/