YAGORI 2019

Gypsy Music Festival

31. august – 1. september 2019


For 21. år på rad kan man oppleve den fargesprakende, livsbejaende Yagorifestivalen!

Det ypperste Europa har å by på av sigøynerdans og -musikk er enda en gang samlet under Jakobs tak. Lørdag 31. august og søndag 1. september får vi kruttsterke opplevelser – for øre, øye og hjerte! Konferansier Hans Caldaras loser oss trygt gjennom helgens program:

Lørdag 31. Aug kl 20.00:
Raya & Gypsy Legacy (NO)
Tatina & Petro Ivanovitch (FR)
Lace Manusa (CZ)
Puerto flamenco (ESP)

Søndag 01. Sept kl 18.00
Raya & Gypsy Legacy (NO)/ Petro Ivanovitch (FR)
Lelo Nika jr. & Friends (SWE)
Demetriada (RUS)

 

 

Lelo Nika Jr. er åttende generasjon i en tallrik musikerfamilie med røtter i Serbia. I det romske musikkmiljøet er han en meget respektert trekkspiller, og han beveger seg uproblematisk mellom genre som jazz, folklore og verdensmusikk – uten å miste sitt særpreg.

Lace Manusa Selv omtaler de sin egen musikk slik; «The songs have romany feeling, and if they don´t catch your ears, they will definetly catch you.» Bandet ble etablert av Tibor Zida – en meget anerkjent sanger med erfaring både fra jazz- og folklorescenen. Den Praha-baserte skuespilleren og sangeren Pavlina Matiova kom senere med, og i dag danner disse to kjernen i gruppen.

Puerto Flamenco – en toneangivende falmencotrupp med base i Sevilla som er med på å sette dagsorden for flamencoen slik den praktiseres og presenteres i Europa i dag. Siden oppstarten i 2004 har de på forbilledlig vis klart å forene autentisk, historisk flamenco med  koreografi og sceneshow som glir sømløst inn i vår samtid. Her oser det av profesjonalitet, energi og kunstnerisk integritet!

 

Demetriada . Lederen Gregory Demetr er representant for det russiske sigøynerdynastiet. Gruppen
deltok i en rekke internasjonale folklore-festivaler over to tiår, og regnes som en av de beste musikkbaserte sigøynertruppene i Russland i dag. Flere av solistene som kommer fra det kjente sigøynerteateret »Romen».