Svovelpreken – Bendik Hofseth: The Frightful Five

6. september 2018


19:00

Overgangen fra fysisk salg til streaming har vært tøff for hele musikkbransjen. Men verst har det gått utover artistene selv. Med svært få unntak helt i toppsjiktet er det blitt umulig å tjene penger på innspilt musikk. Hvordan ble det slik? Og hvem sitter igjen med gevinsten? Verdens fem mest verdifulle selskaper i 2018 er Apple, amazon.com, Alphabet (Google), Facebook og Microsoft. Hvordan ble det slik at distribusjonsleddene stikker av med hele gevinsten, mens de som leverer selve innholdet sitter igjen med smuler?

Hofseth står selv for musikalsk innramming av prekenen denne kvelden.

Bendik Hofseth er saksofonist, produsent, komponist og sanger. Han har gjort seg bemerket verden over, først som jazzmusiker, siden i et utall genre både som solist og musiker. Han har i tillegg vært styreleder i NOPA, by:Larm, Phonophile og CIAM samt styremedlem i TONO og NCB. Hofseth er også professor ved Universitetet i Agder.

I serien «Svovelprekener i Jakob» inviterer Kulturkirken Jakob bra folk til å snakke uavbrutt en times tid om hva som gjør dem sinte. Rettferdig harme – eller ærlig alvor, om du vil.


Dørene åpner 30 minutter før start. Kulturkirken Jakob har rampe for rullestolbrukere og tilgjengelig toalett i hovedetasjen.