Sigurd Hole Trio: Slippfest i Jakob med gjester!

Encounters

3. mai 2018


20:00

Foto: Ingvil Skeie Ljones
Sigurd Hole - kontrabass / Håkon Aase - fiolin / Jarle Vespestad - trommer
Gjester: Trygve Seim - saksofon / Audun Sandvik - cello

Med én fot trygt plantet i det hjemlige musikkmiljøet nord for Mjøsa og den andre i Oslos blomstrende jazzscene har Sigurd Hole på kort tid blitt en av Norges mest ettertraktede musikere. For jazzlyttere flest er Hole et velkjent navn. Han spiller i grupper som Tord Gustavsen Trio / Quartet, Karl Seglem Acoustic Quartet, Eple Trio og ikke minst prisbelønte Jon Eberson Group. Samtidig har han gjort seg bemerket som en anfører for ulike typer norsk tradisjonsmusikk, blant annet gjennom prosjektet «Lyden av Prøysen» med Helge Lien og det spellemannsnominerte samarbeidet ”Fabel” med folkemusiker Eli Storbekken.

I januar 2018 gav han ut sin første plate i eget navn. Elvesang – med musikk for solo kontrabass inspirert av blant annet norsk folkemusikk – har høstet stor internasjonal anerkjennelse. Blant lovordene kan nevnes en varm anbefaling av plata i The New York City Jazz Record, og John Kelmans anmeldelse på allaboutjazz.com hvor han beskriver Elvesang som ”an album of profound beauty”.

Våren 2018 er Hole allerede aktuell med en ny utgivelse, denne gang som komponist og leder for sin egen trio. Med seg har han Jarle Vespestad på trommer og Håkon Aase på fiolin. På sin nye plate ”Encounters” henter trioen inspirasjon fra ulike kilder rundt om i verden, som den arabiske kulturarven, klassisk indisk musikk og norsk folkemusikk, og fletter toner og rytmer fra disse gamle musikktradisjonene sammen med sine egne uttrykk som improviserende musikere av i dag. Resultatet er både lekkert og lekent på én gang; en unik blanding av østlige og vestlige klanger, eller en form for «grenseløs kammermusikk», som bandet selv beskriver det.

http://www.sigurdhole.no
http://www.facebook.com/sigurdhole1/