Prøysen tel by’n

23. november 2015


19:30

 

«Prøysen tel by’n”

 Med blant andre: Linn Skåber, Sølvguttene, Guro Von Germeten, Lars Lillo Stenberg m.fl.

”Jeg ville så gjerne si noe fint om Prøysen”  – Jan Erik Vold.

Sitatet er hentet fra en essaysamling fra 1984 (Her: Her i denne verden) av Jan Erik Vold hvor han blant annet løfter fram Alf Prøysen.

Det er mange som gjerne vil si noe fint om Alf Prøysen. Uansett hvem du snakker med i ulike miljøer enten det er musikk, litteratur, ja i det hele tatt i alle sammenhenger innafor kulturlivet – så holder de opp Prøysen som noe av det ypperste vi har i Norge – og som de også henviser til som en inspirasjonskilde.

I løpet av jubileumsåret 2014 har mange fått øynene opp for storheten i Alf Prøysens kunst.

Det er på tide å lage en stor årlig feiring av Alf Prøysen i hovedstaden.

En hyllest til Alf Prøysen i Oslo på dødsdagen hans som er 23. november. En stor konsert hvor ulike artister står fritt til å ta for seg Prøysens viser og lage sine egne versjoner av hans sanger. På den måten ønsker vi å bidra til å føre Prøysen videre til nye generasjoner slik at han ikke ender opp som en museal dikter som kom fra Hedmarken en gang og som vi hørte på i barnetimen på femtitallet.

 

NOPA, Norsk Artistforbund, Josefine Visescene og Prøysen2014  gikk sammen med en rekke artister for å få til dette og lørdag 23. november 2013 samlet 400 mennesker seg i kulturkirken Jakob.

Jubileumsåret 2014 hoppet vi over fordi det skjedde det så mye men nå er vi tilbake med det som skal bli et årlig arrangement 23. november.

Foreningen «Prøysen tel by’n» er dannet og et interimstyre  er nedsatt.

Konserten vil foregå i kulturkirken Jakob som sist og en rekke kunstnere har allerede meldt seg:

Linn Skåber, Sølvguttene, Lars Lillo Stenberg, Guro Von Germeten, Øyvind Rimbereid m.fl.