Mahsa Vahdat

24. januar 2015


20:00

Mahsa Vahdat – vokal

Tord Gustavsen – piano

Shervin Mohajer – kamancheh

Ali Rahimi – perkusjon

 

Mahsa Vahdat og Tord Gustavsen møtes i Kulturkirken JAKOB og på ny CD:

Traces of an Old Vineyard

 Som en hyllest til en trassig og rik arv og til en verden av skjønnhet og ukjente dyp utgir den kjente iranske sangeren Mahsa Vahdat nå sitt første egentlige soloalbum. Repertoaret framføres for første gang i Kulturkirken Jakob den 24.januar.

 Konserten så vel som den nye utgivelsen inneholder hennes egne nyskrevne melodier til dikt av de klassiske, iranske dikterne Khayyam, Hafez og Rumi. Musikerne som akkompagnerer henne er Tord Gustavsen på piano og keyboards, Shervin Mohajer på det persiske strykeinstrumentet kamancheh og Ali Rahimi på perkusjon.

 Diktene hun fremfører uttrykker stor variasjon over kjærlighetens og livets mange aspekter: hengivelse, begjær, ekstase, spenninger, skuffelse og sorg. Albumets musikalske ide er å utvikle skjønnheten i persisk poesi og sangtradisjon innen for rammen av et lekent møte mellom iransk, instrumental samtidsmusikk og en jazzpianist. Alle sangene er arrangert av Tord Gustavsen som Mahsa har jobbet med ved flere anledninger tidligere.

 Konserten er en release-konsert for albumet ”Traces of an Old Vineyard”. Denne innspillingen ble gjort i Kulturkirken Jakob, Oslo i September 2014 av lydteknikeren Martin Abrahamsen og produsenten Erik Hillestad. Albumet blir utgitt internasjonalt fra slutten av Januar 2015. Gjennom året blir det flere konserter. Det begynner med release-konserten i Kulturkirken Jakob i Oslo 24.januar.

 Etter seks album med ulike former for samarbeid (med søsteren Marjan, med den amerikanske soulsangeren Mighty Sam McClain og med det norske koret SKRUK) er ”Traces of an Old Vineyard” det første CD-prosjektet Mahsa bærer under eget navn.

 Mahsa Vahdat ble tildelt The Freemuse award (2010). Hennes tidligere prosjekter har fått fantastiske anmeldelser i mange land. “Twinkings of Hope” 2012 ble betraktet som et “Top of the World Album” av Songlines Magazine, og vant “Independent Music Award” i USA i 2013.