TORD GUSTAVSEN QUARTET

10. februar 2014


20:00

Tord Gustavsen Quartet – releasekonsert

Pianist Tord Gustavsen slipper i januar sitt sjette album på ECM Records kalt ”Extended Circle”. Han kompletterer med dette en dobbel trilogi — først tre album i trio-format, og deretter tre album i utvidet format.

Det varme, lyriske og nesten minimalistiske preget, og de sterke og berørende melodiene , har kjennetegnet musikken hans hele vegen. Samtidig har tilnærmingen utviklet seg, og samspillet blitt stadig tettere. Bandet har integrert mer dynamikk og friere improvisasjoner i helheten, men stadig med utgangspunkt i kjærligheten til den gode melodien og de vare stemningene.

Gustavsens musikk har blitt møtt med stor begeistring både blant publikum og kritikere, og bandet har mottatt norsk Spellemannspris i tillegg til kritikerpriser i bl.a. USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia. De har solgt til gull i både Tyskland og Norge, og de har turnert i store deler av verden. Men Tord har stadig Kulturkirken Jakob som sin foretrukne hjemme-arena, både med sitt eget band og som pianist med bl.a. Solveig Slettahjell, koret SKRUK og den iranske sangeren Mahsa Vahdat. Han var også kapellmester for H.K.H. Mette-Marits salmeplate ”Sorgen og gleden” for noen år siden.

Tord Gustavsen Quartet består av noen av de mest profilerte og uttrykkssterke musikerne på den norske utvidede jazz-scenen:

Tore Brunborg – sax
Tord Gustavsen – piano
Mats Eilertsen – kontrabass
Jarle Vespestad – trommer

Daniel Wold – lyddesign

Mer info: www.tordgustavsen.com / www.ecmrecords.com
Smakebit på albumet og mer bakgrunnsinfo: http://player.ecmrecords.com/tord-gustavsen-quartet–extended-circle
Video: http://www.youtube.com/watch?v=WzhSPnh2bFI