REDZONE Concert

3. mars 2013


18:00

Kunstens røde soner i Kulturkirken JAKOB

 

Med kjente Midtøsten-kunstnere som Tania Saleh, Rim Banna, Mohammad Abla og Syrian Bear Yumal på plakaten arrangeres den internasjonale kulturmønstringen «Red Zone» med Kulturkirken JAKOB som hovedscene 28. februar til 3. mars.

Med undertittelen «Free the arts» indikerer arrangøren Kirkelig Kulturverksted at det er ytringsfrihet gjennom kunst som står på agendaen. -Kunsten har en annen og kanskje dypere måte å beskrive og forstå virkeligheter enn nyhetsmedienes ofte forenklede entydige formler. Vi har ikke reell ytringsfrihet dersom ikke kunstnere har et handlingsrom, en arena og en åpen kanal til et bredt publikum. Dette er en utfordring, ikke bare i land som har et generelt problem i forhold til ytringsfrihet. Det er også et problem i vestlige demokratier, hevder lederen for Kirkelig Kulturverksted, Erik Hillestad.

Arrangementet kan by på musikk, poesi, film, dans, performance, installasjonskunst og andre former for visuell kunst. Prosjektet er et samarbeid med Dansens Hus som i anledning «Red Zone» setter opp forestillingen «Open for everything», en danseforestilling av Constanza Macras.

Les mer på red-zone.no

I KVELD:

Tania Saleh m band (Libanon)

Checkpoint 303 (Palestina og Tunis)

Toot Ard (Golanhøydene)

Rim Banna og Bugge Wesseltoft (Palestina og Norge)

Bill kr 250,-