Giovanna Pessi & Susanna Wallumrød

25. april 2013


20:00

GIOVANNA PESSI & SUSANNA WALLUMRØD «IF GRIEF COULD WAIT»

Giovanna Pessis eksepsjonelle barokkharpespill har tidligere blitt hørt på mange ulike ECM innspillinger. Hun spilte med Rolf Lislevand Ensemble på «Diminuito» og var i lang tid medlem i Christian Wallumrød Ensemble. Pessi har tidligere samarbeidet med bl.a. Nikolaus Harnoncourt, Marc Minkowski og Harry Bicket.

Konserter og øvinger med Christian Wallumrød ensemblet brakte Pessi regelmessig til Oslo, hvor hun møtte og ble venn med pianistens søster, vokalist Susanna. De begynte å spille sammen uformelt. Susanna inviterte Pessi til å spille på soloalbumet «Sonata Mix Dwarf Cosmos» i 2007. Og da Manfred Eicher ba Giovanna å gjøre et prosjekt for ECM prosjekt, inviterte hun umiddelbart med seg Susanna.

Wallumrød er mest kjent for utgivelsene som Susanna eller Susanna And The Magical Orchestra, og den nylig utgitte platen med tonesettinger av Gunvor Hofmos poesi. På “If Grief Could Wait” synger hun egne sanger og komposisjoner av Henry Purcell, Leonard Cohen og Nick Drake. Purcell har uten tvil aldri blitt fremført på denne måten – og heller ikke Leonard Cohen for den saks skyld

Ensemblet består av Marco Ambrosini på nyckelharpa og Jan Achtman på Viola da Gamba. Pessi har samarbeidet mye med disse musikerene i diverse tidligmusikk sammenhenger.

I sentrum av albumet står Susanna Wallumrøds klare stemme og Pessis avstemte harpespill. «If Grief Could Wait» har mottatt strålende kritikker i både Tyskland, England, Norge og USA.

Giovanna Pessi: barokk harpe; Susanna Wallumrød: vokal; Jane Achtman: viola da gamba; Marco Ambrosini: nyckelharpa

www.giovannapessi.com – www.ecmrecords.com – www.susannamagical.com