Oslo World // Hulbækmoe og Jacobsen familieorkester

Groovy gammaldans og tidløs mystikk.

30. oktober 2020


19:00

MERK ENDRET TIDSPUNKT!
Hulbækmo og Jacobsen familieorkester fra Tolga har riktignok bare kalt seg det i en håndfull år, men kvartetten representerer en levende musikalsk familietradisjon som går tre ledd bakover. Ekteparet Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen har preget norsk folkemusikk og middelaldermusikk i mange tiår, og gikk tidlig nye veier med tradisjonen. De har vunnet tre Spellemann-priser, og hadde sønnene Hans og Alf med seg på turne fra de var små.
Tone Hulbækmo er en særegen sanger og tekstformidler. Hun tok opp igjen den utdødde norske harpetradisjonen og er en fremragende utøver på harmonium og middelalderlyre. Fløytist og multiinstrumentalist Hans Fredrik Jacobsen er en av nestorene innen sitt fag, og har dukket opp høyt og lavt i norsk musikk i en mannsalder – han var for eksempel med på å vinne Melodi Grand Prix som musiker i Secret Garden.
Fra tidlig av ble sønnene Hans og Alf Hulbækmo med dem på turneer over hele verden og i dag er også de nøkkelskikkelser på den norske scenen. Alf er både komponist, pianist og organist og har nylig gjort seg bemerket som JazZtipendiat under Molde Jazzfestival i 2019, hvor han oppførte verket Skumringsbarda sammen med Trondheim Jazzorkester.
Broder Hans Hulbækmo, som deltok i nettopp dette verket, er en unik skikkelse på den norske jazzscenen i dag – en trommeslager med et særegent, åpent uttrykk som setter farge på band som Atomic, Skadedyr, Moskus, Broen, Erlend Apneseths Fragmentarium – og så videre og så videre. I tillegg til trommer, som i hans verden kan bety så mangt, er han ofte å høre på instrumenter som munnharpe, sag og en og annen blokkfløyte.
Alle disse impulsene er tydelig hørbare i familieorkesteret. Gammeldans, middelaldermusikk og egne låter møter et rikt bakteppe av improvisasjon, alle mulige slags instrumenter, mystikk og fantasi. Uten å på noe tidspunkt bli overtydelige, finner kvartetten måter å åpne luker til tradisjonsmusikken hvor du også hører nåtidens rytmer, fortellinger og impulser. I denne familien er saktens alt sammen bare musikk uansett.
Kulturkirken Jakob forholder seg til gjeldende smittevernregler og -anbefalinger. Se mer her:  http://jakob.no/…/arkiv/2020/03/oppdatering-vedr-corona/  
DØRENE ÅPNER KL 18.00 – Kom gjerne tidlig!