Film fra Sør: Sanctorum // spesialvisning

2. november 2020


19:30

Bli med på feiring av De dødes dag i Kulturkirken Jakob!

Dette er dagen hvor de døde vender tilbake til jorden for å hilse på sine pårørende. Den markeres over hele den spansktalende verden, og er en av årets viktigste høytider i Mexico. Før årets Film fra Sør-festival inviterer vi 2. november kl. 19:30 til visning av mystiske og mektige SANCTORUM i storslåtte Kulturkirken Jakob, som vi dekorerer for anledningen. SANCTORUM vises under årets Film fra Sør (26.nov–6.des), og Mexico er et av fokuslandene under festivalen. Vi gleder oss til en majestetisk filmopplevelse i Kulturkirken og håper vi ser deg der!

For å unngå trengsel åpner kirken for innslipp en time før visningsstart, og publikum oppfordres til å møte opp så tidlig som mulig. Visningen arrangeres i samarbeid med MEKKU (Meksikansk Kunst-og Kulturforening) og Mexicos ambassade i Oslo.

Om SANCTORUM: Vi presenteres for et fattig urfolksamfunn i Mexico som produserer marihuana for de beryktete narkotikakartellene i landet. De står fanget i midten av den pågående narkokrigen mellom myndighetene og kartellene – en konflikt som kun har eskalert det siste tiåret – og filmen skildrer hvordan krigen rammer de stadig mer neglisjerte urfolkssamfunnene.

SANCTORUM unndrar seg klisjéfylte fremstillinger av narkokrig, men bærer snarere preg av mystikk og uforklarlige hendelser, noe som gjør den til en mytologisk opplevelse. Underlige lyder høres fra himmelen, og naturen trer frem som en egen rollefigur i filmen. Regissør Joshua Gil står selv bak filmfotoet, og de utrolig vakre og drømmeaktige tablåene han maner frem er slående. Dette er en stemningsfull og hardtslående film, som må oppleves på det store lerretet!

Mexico, Qatar, Den dominikanske republikk 2019 / Regi: Joshua Gil / Spansk tale, engelsk tekst / 84 min Aldersgrense 15 år.