AVLYST: Påskesalmemesse

13. april 2020


20:00

Påskesalmemessen er en reise gjennom pasjonsdramaet med påskesalmene som bærende element. Vi starter i påskedagens jubel, går inn i pasjonsfortellingens stummende mørke, før vi vender oss mot lyset og håpet på påskemorgen.
Tekstene som leses er hentet fra samtidslyrikk og Bibelen. Messen har ingen preken. Øyvind Kristiansen har laget nye musikalske arrangementer på de kjente påskesalmene. Tonespråket lodder dypt og er gjenkjennelig fra Jakobmessene.
Messen er laget av musikere fra Jakobmessestaben og Studentprestene i Oslo. Musikere: Strykere fra KORK, Øyvind Kristiansen på tangenter, Sangleder: Marian Lisland.

Jakobmessene representerer med sin liturgi, musikk og tekst – og sitt blikk på tro og tvil, lengsel og tilhørighet – et viktig tilfang til mangfoldet av norske gudstjenester.
Jakobmessene startet i Kulturkirken Jakob for tyve år siden, og er et samarbeid mellom Kirkelig Kulturverksted og Studentprestene i Oslo. Siden startåret 2000 har fem gjennomkomponerte messer for band, sangere, tekstleser, liturger og menighet blitt til: «Messe for mennesker i bevegelse», «Messe i hjemløshetens tid», «Messe rundt et dekket bord», og «Rammet av kjærlighet» (tekst: Erik Hillestad, musikk Karoline Krüger), samt «Messe under regnbuen» (tekst: Erik Hillestad, musikk: Øyvind Kristiansen). Messene feires fra september til mai, og i tillegg til liturger, tekstlesere medvirker et ensemble av profesjonelle musikere under ledelse av sanger Marian Lisland og pianist Øyvind Kristiansen.