Garness: Gåten om korset

28. mars 2020


20:30

«GÅTEN OM KORSET – En påskekonsert» er et samarbeidsprosjekt mellom duoen Garness, forfatter Jostein Ørum og Stefanusalliansen.

De 14 sterke sangene, signert Garness og Ørum, har tre perspektiver: For det første er de fortellinger om personer som møtte Jesus i hans siste uke. For det andre har de i seg et ekko fra den lidende kirke. For det tredje rommer de vår tro og vårt liv i dag.

Premiereturneen i 2019 fikk overveldende god respons. På årets turné har Garness med seg et stjernelag bestående av: Band (Christer Slaaen, Ruben Fredheim Oma, Thomas Gallatin), lokale kor og tekstforfatter Jostein Ørum. Storsalen Gospelkor deltar på konserten i Kulturkirken Jakob.

Kom og hør nye sanger som hjelper oss å komme nærmere gåten om korset!

Tekstene er lagt i munnen på øyenvitner; personer som selv så Jesus fra Nasaret i hans siste dager. Og fra Jesu lidelse går det en linje til dem som i dag lider på grunn av sin tro. Sangene gir dem en stemme – og kanskje finner vi ut at det også er vår egen stemme?

Duoen Garness består av tvillingsøstrene Hildegunn Garnes Reigstad og Ingelin Reigstad Norheim fra Frekhaug like nord for Bergen. Garness ble for alvor introdusert for det norske folk da de holdt julekonsert på NRK1 lille julaften for noen år siden. Deres kritikerroste julealbum «Barnet i krybben» er blitt en julefavoritt for mange. I fjor gav duoen ut et etterlengtet album i krysningspunktet mellom pop, folk og americana, «Canyons and Mountaintops».

Jostein Ørum er prest og forfatter med en rekke utgivelser på samvittigheten. I boken «Vi som så ham» lar han oss møte personer som opplevde Jesu siste uke sammen med ham. Disse historiene fortsatte å leve i Ørum. Etter hvert møtte Ørum mange mennesker fra den lidende kirke, og han hørte også deres stemmer i Jesu lidelseshistorie. Dette ble til et knippe nyskrevne påskesanger – som Garness har tonesatt og skal presentere for aller første gang på denne turneen.

Stefanusalliansen er en misjons- og menneskerettighetsorganisasjon med særlig vekt på trosfrihet som en grunnleggende menneskerettighet. Stefanusalliansen støtter kirker som undertrykkes i ulike deler av verden og arbeider samtidig bredt for trosfrihet for alle.

BILLETTER kr. 345,- (+ avg.)
Studenter kr. 270,- (+ avg.)