Tomms verden – samtaler under hvitt flagg

Illusjonen om tostatsløsningen

30. januar 2020


19:00

Det er tid for et nytt blikk inn i Tomms Verden – og vi byr på samtaler under hvitt flagg.
Denne gangen spør vi, med NRK-journalist Tomm Kristiansen i ledelsen:
Hvorfor godtar vi menneskerettighetsbrudd fra Israels side, mens andre med tilsvarende krenkelser ville bli møtt med skarpe reaksjoner? Går vi fortsatt på filttøfler på grunn av holocaust? Israel går ikke på filttøfler. Palestinerne er sin egen verste fiende, med daglige raketter mot israelske byer, korrupte ledere og indre krangel. Har vi gitt dem opp? Tostatsløsningen er illusorisk, men står fortsatt på agendaen, selv om alle vet det aldri blir noe av.
Tomm har invitert Hilde Henriksen Waage, Harald Stanghelle og Jorunn Andestad Langmoen til å dykke ned i denne vanskelige materien sammen med seg. Platedebutant Marie Løvås gir oss smakebiter fra albumet – som slippes 21. februar. (Mads Gilbert var tidligere satt opp som deltaker, men har dessverre måttet forlenge sitt opphold på Gaza.)
 
Kulturkirken JAKOB ønsker å skape et forum for dype, konstruktive samtaler mellom parter som møtes i en atmosfære av åpenhet – og anledning til fordypelse av argumenter og resonnementer. Den offentlige debatt preges av polarisering, og av en dramaturgi som ikke legger til rette for å justere egne standpunkt. I serien «Tomms Verden» i Kulturkirken JAKOB leder NRKs Tomm Kristiansen samtaler mellom mennesker med ulikt ståsted. Ikke primært for å vise motsetninger, men for å komme noen skritt videre i refleksjon.
 
Tomms Verden er denne gangen en opptakt til utstillingen vi skal ha i Jakobs Brønn i mars – med den palestinske billedkunstneren Tayseer Barakat og den norske kunstfotografen Eivind Natvig. Utstillingen har fått tittelen I am us – etter en tekst av Barakat, og tematisk tar den for seg bl.a. hva krig og konflikter gjør med menneskers identitet og opplevelse av eget liv over tid.
Arrangementet vil finne sted i kirkens krypt. Billetter, kr 100,- kjøpes i døra.
VELKOMMEN TIL TOMMS VERDEN – SAMTALER UNDER HVITT FLAGG!