Høyt over taket: Kulturkirken Jakob 20 år!

1. januar – 31. desember 2020


Hva er en kirke?

Et bygg eller en samling mennesker? Et bønnerom eller et ravelokale? Et sted å søke ly, eller arena for utfordring og kamp? Alt dette kan en kirke være. Alt dette og mere til har Jakob vært. I 140 år har den stått på påler ved Akerselva; strukket seg mot himmelen og brettet seg ut.

Og i 20 år har den vært kulturkirke. Kulturkirken Jakob. Åsted for dørslamring og brytning, for stor kunst og alminnelige mennesker, for høye rop og lave skuldre.

Vi går for 20 til. Minst. Fordi vi tror at dette området, denne byen, dette landet, trenger steder der vi nullstilles som mennesker – i møte med fortid og fremtid, i møte med oss selv og det som er større enn oss selv. Kunsten. Troen. Tonene, larmen og stillheten. I møte med et rom som rommer og som tåler hele oss.

I 2020 skal vi vrenge veggene. Feire, jubilere og markere – og gjøre masse av det vi er aller best på: Servere god musikk, utsette oss selv og andre for kunst. Vi skal vise høyden under taket i denne vågale, vakre og solide kirken på elvebredden. Men kanskje aller viktigst: Vi skal rope ut at Kulturkirken Jakob står på sine påler under samme himmel som alt annet på denne rare jorda vår – og heldigvis er det høyt også over taket.

Godt jubileumsår !

#20århøytovertaket

Finn billetter til jubileumsarrangementer her
Fullstendig programoversikt som alltid på jakob.no/program