Jubileumsmesse

Messe for mennesker i bevegelse

19. januar 2020


20:00

Søndag 19.januar markerer vi åpningen av 20-årsjubileet for Kulturkirken Jakob!

Vi skal feire et helt år til ende, og vi åpner jubileumsåret på naturligste vis – innenfor rammen av Jakobmessen; Kulturkirkens hjerteslag helt siden fødselen.

Gunnar Stålsett forrettet den første gudstjenesten i Kulturkirken for 20 år siden. På vår jubileumsmesse deltar han igjen – sammen med Fredrik Høyer, Bendik Baksaas og Marthe Valle.
Vårt trofaste, sterke messeteam, under ledelse av Marian Lisland og Øyvind Kristiansen loser oss gjennom kvelden sammen med liturgene våre fra studentprestene i Oslo.
Velkommen til en helt alminnelig, ualminnelig Jubileumsmesse – Messe for mennesker i bevegelse.

Etter messen blir det en liten feiring/ mottakelse i kirkerommet.

Jakobmessene representerer med sin liturgi, musikk og tekst – og sitt blikk på tro og tvil, lengsel og tilhørighet – et viktig tilfang til mangfoldet av norske gudstjenesterJakobmessene startet i Kulturkirken Jakob for tyve år siden, og er et samarbeid mellom Kirkelig Kulturverksted og Studentprestene i Oslo. Siden startåret 2000 har fem gjennomkomponerte messer for band, sangere, tekstleser, liturger og menighet blitt til: «Messe for mennesker i bevegelse», «Messe i hjemløshetens tid», «Messe rundt et dekket bord», og «Rammet av kjærlighet» (tekst: Erik Hillestad, musikk Karoline Krüger), samt «Messe under regnbuen» (tekst: Erik Hillestad, musikk: Øyvind Kristiansen). Messene feires fra september til mai, og i tillegg til liturger, tekstlesere medvirker et ensemble av profesjonelle musikere under ledelse av sanger Marian Lisland og pianist Øyvind Kristiansen.