Workshop med Mahsa Vahdat //

Tema: HJEM

26. oktober 2019


12:00

Kulturkirken Jakob og Kirkelig Kulturverksted er stolte av å kunne presentere en workshop i vokal med kunstneren og kulturaktivisten Mahsa Vahdat fra Tehran, Iran. Workshop´en  vil finne sted i Jakobkirkens vakre tårnrom!

Workshop’en vi finne sted i Jakobs Tårn, en ny arena i Kulturkirken Jakob den 26.oktober fra kl 12.00. Workshop’en vil samtidig være den offisielle åpningen av denne nye arenaen som kan ta et begrenset antall på 15 personer.

Workshop’ens tema er «Hjem». Hvordan bærer vi ideen om et hjem, en arv og en tilhørighet gjennom å gi det vi synger og forteller en autentisk stemme? Hvordan tar vi vare på og omformer sangtradisjonene vi har fra våre forfedre, enten de kom fra en dal eller fjord i Norge, eller fra et land langt unna?

Det fundamentale spørsmålet «Hvor er hjemme?» vibrerer alltid i Mahsas sinn, utledet av hennes lengsler og håp. Helt siden hennes barndom har hun kjempet med spørsmålet om hvor hennes virkelige hjem er. På et dypt plan er dette relevant for alle mennesker uansett livshistorie.

Mahsa Vahdat er på en reise i musikk og kunst gjennom livet. Fordi hennes kunst er bannlyst i hjemlandet hennes, har hun blitt en vandrer. Ettersom forholdet til Iran er komplisert, har hele verden blitt hennes scene. På tross av hennes «stedløse» tilværelse, har hun oppdaget at arnestedet i hennes sanne hjem befinner seg i stemmen hennes.

I workshop’en vil Mahsa dele sanger og vokal-teknikk fra persisk tradisjonell og klassisk musikk. Deltakerne vil synge sammen som gruppe og utforske Persiske tonearter, ornamenteringer og tradisjonelle stiltrekk fra ulike deler av Iran. Historiske og samtidige dikt som fremkaller temaet «hjem» blir inspirasjonr fellessangen. Mahsa vil demonstrere hvordan hun finner veier inn til teksttolkning for å skape et genuint emosjonelt uttrykk.

I løpet av samlingen vil Mahsa også dele sine erfaringer fra å være profesjonell sanger i Iran; utfordringene hun hun lenge har kjempet med for å holde kvinnelig sangtradisjon levende i et samfunn hvor kvinners stemme er stengt ute fra det offentlige rom.
Sammen vil deltakerne diskutere sangens kraft og evne til å forsterke motstandskraft, myndighet og frigjøring både på et personlig og et politisk plan i møte med undertrykkende krefter.

Workshop’en er åpen for musikere og sangere på alle nivåer.
Varighet: 3 timer
Pris: 500,-
PÅMELDING pr. mail til: kari.falk@kkv.no

Konseptet er utarbeidet av KKV/ Mahsa Vahdat  i samarbeid med Kitka Women’s Vocal Ensemble fra Berkley, USA.

||

 

ENG: ABOUT MAHSA VAHDAT
Mahsa Vahdat is a prominent performer of Persian vocal music and strong advocate of freedom of expression in music ,a dedicated singer and musician  in her musical path and artistic cause . Her career has given a deeper knowledge about Iranian poetry and music to large audiences in Europe, America, Asia, Oceania and Africa.

Mahsa has developed her personal style based on the Persian vocal tradition of classical and regional folk music, but with a contemporary expression. She has always searched for ways to make her music relevant to the present world. Even if the origin of her styles is Iranian, she believes in her music’s ability to express a universal message of humanism and freedom. Her collaboration with musicians from Iran and many other parts of the world has contributed to the development of her personal expression.

Mahsa was born October 29, 1973 in Tehran. She entered Tehran Arts University in 1993 and graduated with a B.A. in Music in 1995.
Since 1995 she has performed as an independent singer and musician in many concerts and festivals in Asia, Europe, America and Africa together with musicians from Iran, Europe and the US. She has also appeared on stage with her sister Marjan Vahdat in many concerts. In several of her recordings Marjan also has been involved.

Mahsa composes most of her songs herself, often with poems by classical Persian poets like Hafez and Rumi or contemporary ones like Fourogh Farokhzad and Mohammad Ibrahim Jafari. Without being visible in her own society because of restrictions of female solo voice after Islamic Revolution in 1979 in Iran, she and her sister Marjan Vahdat have continuous contact with a large audience who appreciates their art, both in Iran and abroad.

Following her participation in the album Lullabies from the Axis of Evil (2004), Mahsa started a long lasting collaboration with the Norwegian record label Kirkelig Kulturverksted (KKV) and its leader Erik Hillestad who has produced most of her albums. This collaboration led to a worldwide release of a series of award wining and critically acclaimed records and successful concerts around the world .

Since 2007 Mahsa is one of the ambassadors of Freemuse Organization, an independent international organization that advocates freedom of expression for musicians and composers worldwide. In 2010, she was granted the Freemuse Award.

She has  developed a long and intense pedagogical experience in teaching classical Persian singing for years for Iranian and non Iranian Students  and led  and  co produced many projects with her students as mentor .

For more information about Mahsa Vahdat, visit http://www.mahsavahdat.net