Scheen Jazzorkester

«Chamber Jazz» av Magne Rutle

10. november 2019


15:00

GRATIS for studenter!

Scheen Jazzorkester har gjennom 6 CD-utgivelser fått flere anmeldelser der de kollektive samspillet blir fremhevet, i tillegg til at de enkelte musikerne blir lagt merke til som gode solister. Rutle ønsker i dette nye verket å rendyrke hver enkelt musiker sitt uttrykk gjennom å gi alle musikerne solistiske oppgaver. Noen av musikerne vil også bli utfordra på instrumenter de ikke så ofte spiller. For å nevne noen: Guttorm Guttormsen, kanskje mest kjent som saksofonist, vil bli gitt solistoppgaver på alt-fløyte. Pianisten Rune Klakegg vil få boltre seg på trekkspillet og Audun Kleive vil få utløp for sin kreativitet gjennom bruk av digitale dingser, i tillegg til akustisk trommesett. De klassisk utdanna musikerne i bandet vil få improvisatoriske utfordringer i grenselandet mellom klassisk kunstmusikk og jazz.

Hele verket vil ta utgangpunkt i én, harmonisk klang som utvikler seg i forskjellige retninger gjennom rytmikk, melodikk, harmonikk og instrumentasjon. Konseptet bygger på grunnholdningen om at vi trenger enkeltindivider for å få frem de gode ensembleopplevelsene, det kollektive samspillet.

Scheen Jazzorkester er:
Guttorm Guttormsen – saxofoner/fløyte
André Kassen – sopranino-/sopransaxofon
Jon Øystein Rosland – tenorsaxofon
Line Bjørnør Rosland – bassklarinett/klarinett
Finn Arne Dahl Hanssen – trompet
Thomas Johansson – trompet
Magne Rutle – trombone
Frøydis Aslesen – trombone
Åsgeir Grong – basstrombone
Rune Klakegg – piano
Jan Olav Renvåg – bass
Audun Kleive – trommer